Yenimahalle'de Kurban Yakalama Timi Görevde

Vatandaşlara güvenli ve huzurlu bir bayram yaşatmayı hedefleyen Yenimahalle Belediyesi, tüm hazırlıklarını tamamladı. Bayram süresince meydana gelebilecek firar olaylarına karşı da sıkı bir şekilde önlem alan belediye, kurbanlıklarını...

Vatandaşlara güvenli ve huzurlu bir bayram yaşatmayı hedefleyen Yenimahalle Belediyesi, tüm hazırlıklarını tamamladı. Bayram süresince meydana gelebilecek firar olaylarına karşı da sıkı bir şekilde önlem alan belediye, kurbanlıklarını ellerinden kaçıran vatandaşlara yardım etmek amacıyla Kurban Yakalama Timi kurdu. 3 kişilik uzman ekip, bayram boyunca mesai yaparak Yenimahalle halkına hizmet verecek.

Her bayram kameralara yansıyan kurbanlıklar ve sahipleri arasındaki amansız kovalamacanın bu yıl yaşanmaması için Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde, "Kurbanlık Yakalama Timi" kuruldu. Kurban Bayramı’nda sahiplerinin elinden kaçarak caddelerde başıboş dolaşan ve çevreye tehlike saçan kurbanlıkları yakalamak için kurulan 3 kişilik ekip, bayram boyunca firar olaylarına karşı teyakkuzda olacak. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, kaçan kurbanlıkların eziyet çekmeden yakalanacağını belirterek "Sahiplerinin bir anlık dalgınlığı ve gerekli önlemleri almaması sebebiyle kaçan boğaların, çevreye zarar vermemesi için bizler sıkı önlemler aldık. Bu önlemlerimizin arasında Kurban Yakalama Timi de var. Ekiplerimiz, kaçan kurbanlıkları anında yakalayıp sahiplerine teslim edecek." dedi.

HER GÜN TATBİKAT

Özel olarak eğitim gören ekipler, günlük tatbikatlarını da düzenli olarak gerçekleştiriyor. Kondisyon çalışması yapan ve kement atma ile atış talimlerinde bulunan tim, kaçak kurbanlıklara geçit vermeyecek. Ekipler, Zabıta Müdürlüğü’ne müracaat eden veya 3150458 numaralı telefonu arayarak destek isteyen vatandaşların yardımına koşacak.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri