Yenimahalle’de Kerbela Şehitleri Anıldı

Yenimahalle Belediyesi, Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde Muharrem ayı dolayısıyla düzenlenen Grup Saye’nin sahne aldığı 'Gelin Canlar Bir Olalım' programında Kerbela şehitleri anıldı.Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği programa...

Yenimahalle Belediyesi, Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde Muharrem ayı dolayısıyla düzenlenen Grup Saye’nin sahne aldığı 'Gelin Canlar Bir Olalım' programında Kerbela şehitleri anıldı.

Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği programa Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ali Buçan, Yenimahalle Belediyesi Başkanvekili Mehmet Kartal, Başkan Yardımcısı Yaşar Neslihanoğlu, belediye meclis üyeleri ve muhtarlar katıldı. Grup Saye gösterisine semah ile başladı. Daha sonra mersiyeler okundu. Gösterinin finalinde ise semah ve sema aynı sahnede buluşarak barış ve kardeşlik mesajları verildi. Duygu dolu anlar yaşatan gösteri, izleyicileri büyüledi.

'BİZ ÇINAR AĞACININ DALLARIYIZ'

Muharrem ayının önemine dikkat çeken Yaşar, her durumda zulmün ve zalimin karşısında hak ve hakikatin tarafında yer almanın insanlığın bir görevi olduğunu belirtti. Yaşar, "Maalesef bugün İslam dünyasının içinde bulunduğu yangın hala sürmektedir. Kerbela’nın başlattığı ayrıştırma, ötekileştirme İslam coğrafyasında bitmemiştir. Ülkemizde de zaman zaman bu ayrışma körüklenerek birlik ve beraberliğimize dinamit konmak istenmektedir." dedi.

İçeriden veya dışarıdan tüm ayrıştırma, ötekileştirme çabalarına rağmen herkesin aynı çatı altında yaşayan, kader birliği yapmış kardeşler olduğunu vurgulayan Yaşar, her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının birinci sınıf, değerli vatandaşlar olduğunu ve ayakta kalmanın, bağımsızlığın korunmasının tek yolunun birlikten geçtiğini ifade etti. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını büyük bir çınarın dallarına benzeten Fethi Yaşar, "Hepimiz aynı toprağa kök saldık, aynı topraktan beslendik, aynı gökyüzüne bakıyor, aynı güneşe dönüyoruz. Her bir dal başka bir yöne bakabilir ama ağaç tüm dallarıyla, yapraklarıyla güzeldir. Farklı bakış açımız, farklı düşünmemiz ve farklı davranmamız bizim inanç ve itikat zenginliğimizi gösterir." diye konuştu.

Barış ve huzur içinde bu mukaddes anı birlikte yaşamaktan duyduğu huzuru ve mutluluğu dile getiren Yaşar, sözlerini şöyle tamamladı: "Ne mutlu, kalbini temiz tutabilenlere, ne mutlu kalbini Peygamber ve ehl-i beyt sevgisiyle aydınlatanlara ve bu yolda yürüyenlere, ne mutlu bu bilinçle oruç tutanlara, aynı aşureye kaşık sallayanlara, Kerbela’yı anlayan ve gönlünde yaşatanlara. Allah tuttuğunuz oruç ve matemlerinizi, yaptığınız tüm ibadetleri kabul eylesin."

YAŞAR, AŞURE DAĞITTI

Semah ve semanın müthiş bir şekilde sentezlendiği, her dakikasında birlik ve beraberliğin, kardeşliğin öneminin vurgulandığı etkinliğin sonunda Grup Saye ekibine güzel gösterileri ve dinletileri için çiçek takdim eden Başkan Yaşar, "Yunus da bizim, Mevlana da bizim, Hacı Bektaş-ı Veli de bizim. Biz İslam’ı onlardan öğrendik, biz çağdaşlığı, sevgiyi, barışı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten öğrendik. Biz Türkiye’nin kin ve nefretle değil ‘Yurtta Sulh Cihanda Sulh’ ilkesiyle sevgi tohumlarıyla yeşermesini istiyoruz. Bu yoldan da ilerlemeye devam edeceğiz. Kimsenin bütünlüğümüze, sevgimize, huzurumuza gölge düşürmesine izin vermeyeceğiz. Gün birlik olma günüdür, gelin canlar bir olalım." ifadelerini kullandı.

Başkan Yaşar, program bitiminde salonu dolduran vatandaşlara kendi elleriyle aşure ikram etti. Vatandaşlar, Başkan Yaşar'a "Kerbela şehitlerimizi andığımız, ibadetlerimizi yerine getirdiğimiz bu ayda, bizleri böyle güzel bir etkinlikte buluşturduğunuz, güzel mesajlarla ve müthiş gösterilerle duygu dolu anlar yaşattığınız için, her zaman insanlıktan, barıştan yana olduğunuz ve ayrım yapmadan hizmetler sunduğunuz için teşekkür ederiz." dedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri