Yeniliklere açığız

Üyelerinin haklarını sonuna kadar savunacaklarını ve basmakalıp esnaflık anlayışının dışına çıkacaklarını belirten Konya Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Mehmet Kuşdemir, "Yeniliklerle geliyoruz" dedi

Konya Sarraflar ve Kuyumcular Derneği'nde nöbet değişimi yaşandı. Mehmet Kuşdemir, görevi İsmail Karagöz'den devraldı. Hizmetlerinden dolayı eski başkan Karagöz'e teşekkürlerini sunan yeni başkan Mehmet Kuşdemir, 2018 yılı faaliyet programlarını da Merhaba Gazetesi'ne anlattı. Başkan Kuşdemir, "Bizden önceki yönetim 3 yıl görev yaptı. Emeklerinden dolayı kendilerine teşekkür ederiz. Bir görev değişimi söz konusu oldu. Bu göreve meslektaşlarımız bizleri uygun gördü. Kongre gerçekleştirildi. Seçildik ve Ocak'ın beşinden itibaren görevi devraldık. Çalışmalara hızlı bir şekilde başladık" dedi.

AHİLİK GELENEĞİNİ YAŞATACAĞIZ

Konya'da hem Sarraflar Caddesi'nde hem de, Sarraflar Yeraltı Çarşısı'nda; bir de AVM'lerde bulunan toplam 300'e yakın üyelerinin olduğunu söyleyen Kuşdemir, "Kardeşlik duygusunu güçlendirerek ve birlikteliği referans alarak, güzel işlere imza atacağımızı düşünüyoruz" şeklinde konuştu. Üyelerinin yaşadıkları sorunları çözme noktasında Konya'daki ilgili kamu kurum ve kuruluşlarla; üstelik diğer Sivil Toplum Kuruluşları (STK)'ları ile de istişarelerde bulunacaklarının altını çizen Kuşdemir, "300 üyemizin bugüne kadar sürdürmek için çabaladığı Ahi geleneğini, bundan sonra da devam ettireceğiz. Ahlaki ticaret anlayışını bozmadan, ticaret anlayışımıza daha farklı güzellikler katabilmenin yollarını arayacağız. Bu amaçlara ulaşmanın farklı yol ve metodları olabilir. Üyelerimizin güvenilir bir şekilde ticaret yapmasına omuz verebilmek için mücadelemizi de kesmeyeceğiz" açıklamalarında bulundu.

ESNAFLARIMIZI ZİYARET EDECEĞİZ

Her meslekte olduğu gibi Sarrafların da bazı sıkıntılar yaşadığına dikkat çeken Kuşdemir, "Kuyumcunun terazisi, hakimin hükmü gibidir" sözlerini hatırlatarak, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Biz, bu mihval üzerine sorunlara çare bulacağız. Konya merkezde derneğimize üye olmayan esnaf yok. En önemli sorunumuz ayar kontrolüdür. Bütün başkanlarımız, bu sıkıntı üzerinde de hassasiyetle durmuştur. Sedirler, Nalçacı, Meram veya herhangi bir noktadaki müşterimiz; sarraf kardeşimizin birinden alışveriş yapınca aklında soru işaretleri olmaması gerekiyor. Vatandaş,  aldığı ürünün ayarının doğru olup olmadığını düşünmemelidir. Güven tesis edilmeli ve müşterilerimizin gönül rahatlığı sağlanmalıdır. Derneğimize üye levhasını işyerlerinde gören vatandaşlar, rahatlıkla alışverişini yapsın. Üyelerimiz ile halkımız arasında var olan güven köprüsünün zincirlerini daha da sağlamlaştıracağız. Ara ara esnafımızı da ziyaret edeceğiz. Ziyaretlerimizi bazen habersiz gerçekleştireceğiz. Denetim ve kontrol noktasında tavizimiz olmayacak. Üyelerimizin hakkını savunurken, vatandaşımızın memnuniyetini de ön planda tutacağız. Hakka uygun bir ticaret, olmazsa olmazımızdır."

BASMAKALIP ANLAYIŞIN DIŞINA ÇIKACAĞIZ

Dernek olarak sosyal ve kültürel etkinliklere de öncelik vereceklerini dile getiren Başkan Kuşdemir,    herkese ve her yeni düşünceye kapılarının açık olduğunu belirtti. Sözde ve harekette birlik sloganlarının varlığını aktaran Kuşdemir, "Ülkemiz ile alakalı bir olay gündeme geldiği vakit, tüketicisinden üreticisine kadar herkes bir olmayı ve aynı sesi haykırmayı başarabilmiştir. Birlikte bereket var. Anlık olaylar karşısında da sessiz kalmayacağız. STK'ların amacı da budur. Ahi geleneğini devam ettirirken, duyarlı olmayı da elden bırakmamalıyız. Eski başkanımız, Sayın Karagöz basın buluşması düzenliyordu. Çok anlamlı bir etkinlik olarak görüyor ve bu çalışmayı destekliyorduk. Bizler de bir tık fazlasını yaparak, bu buluşmaların devamını sağlayacağız. Basmakalıp esnaflık anlayışının ötesini düşünüyoruz. 'Derneğimize hareketlilik geldi' dedirtebilecek bir STK olduğumuzu göstermek istiyoruz. Konya, Türkiye ve ümmetin derdi ile dertleneceğiz. Bize bu görevi layık gören tüm üyelerimize bir kez daha teşekkür etmek istiyorum" diye konuştu. 

EMRE ÖZGÜL

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri