Yenilgiyi hak etmedik

Konyasporlu futbolculardan Veysel Cihan, Cihan Haspolatlı ve Ayman, Galatasaray önünde ortaya koydukları mücadele ile bu yenilgiyi hak etmediklerini ve şanssız bir maç oynadıklarını söylediler.

Galatasaray karşısında oyunun genelinde üstün olan taraf olmalarına rağmen yakalanan gol pozisyonlarını değerlendiremediklerini ve basit bir gol sonucu sahadan yenilgiyle ayrılmak zorunda kaldıklarını belirten Konyasporlu futbolcular, “Kesinlikle mağlubiyeti hak etmedik” şeklinde görüş belirttiler.

Galatasaray karşısında yenilen acemice golle sahadan puansız ayrıldıklarını ifade eden tecrübeli futbolcu Cihan Haspolatlı, “Girdiğimiz çok net iki gol pozisyonu vardı. İkinci yarıda da baskılı oynadık ama maç 0-0 devam etseydi golü bulabilirdik. Golü attıktan sonra Galatasaray iyi savunma yaptı. Buna rağmen ikinci yarıda biz yine baskılı oyun oynadık. Bu maçı unutmak zorundayız. Ben bugün hakemi anlamadım. Herkesin gördüğü şeyleri tam tersine karar verdi. Hakemlerin biraz daha dikkatli olması lazım” diye konuştu.

Oyunun hemen başında kendisinin bulduğu pozisyonu gole çevirmeleri halinde maçın seyrinin çok daha farklı olacağını belirten Veysel Cihan ise “Oyunun tek hakimiydik diyebilirim. Bir anlık konsantrasyon hatasından beklemediğimiz bir anda yediğimiz gol geriye düşmemize neden oldu. Mağlup durumumza düşmemize rağmen skoru lehimize çevirmek için her şeyi yaptık. Ama karşımızda çok iyi kapanan bir Galatasaray vardı. Girdiğimiz fırsatları değerlendiremedik. Bu maçı kazanmayı çok istiyorduk. Fakat başaramadık. Hakem konusunda fazla bir şey söylemeye gerek yok. Maçı izleyen herkes gördü. Biz kimseden ayrıcalık istemiyoruz. Sadece sahadaki emeğimize saygı gösterilmesini ve görülenlerin çalınmasını istiyoruz. Bu da en doğal hakkımız diye düşünüyorum” dedi.

”Hak etmediğimiz bir sonuç aldık” diyen Mısırlı oyuncu Ayman Abdelaziz, “Sahada kazanmak adına ne gerekiyorsa yaptık. Ama yakaladığımız pozisyonlardaki gol vuruşlarımız başarılı olmadı. Kazanabileceğimiz bir maçı puansız kaybettiğimiz için üzgünüz. Artık önümüzdeki Trabzonspor maçını düşünmeliyiz. Buradaki puan kayıplarını en kısa sürede telafi edip alt sıralardan bir an önce kurtulmak istiyoruz” diye görüş belirtti.

İSTATİKLER “KONYASPOR” DEDİ AMA

G.Saray istatistiklerde geride kalsa da Konya’da istediğini aldı. Oysa Konyaspor’un yapılan ortada 35-20, isabetli ortada da 9-1 gibi açık üstünlüğü vardı. Galatasaray istatistiksel rakamlarda Konya’nın gerisinde kalsa da sahada istediği 3 puanı aldı. Topla oynamada iki takım da % 50’lik oranla meşin yuvarlağa aynı oranda sahip olmasına rağmen, hem gol pozisyonu, hem hücum düşüncesi hem de pas yapmada Konyaspor üstündü. Yeşil beyazlılar gol pozisyonunda G.Saray’a 3-2 üstünlük sağlarken, iki takım da kaleyi 7 kez yokladı. Konyaspor bu vuruşlardan birinde kaleyi buldu. G.Saray ikisinde isabet sağladı. G.Saray’ın 2 kezle en çok şut atan futbolcusu olan Arda, birinde isabet sağladı ve golü buldu. G.Saray’ın diğer isabetli şutu Lincoln’den geldi. Konyaspor’un yapılan ortada 35-20, isabetli ortada da 9-1 gibi açık üstünlüğü vardı. Yine ev sahibi takım 393 pastan 254’ünü olumlu gerçekleştirdi. G.Saray geride kaldığı bu istatistikte 349 pastan 216’sını olumlu kullanabildi. Buna rağmen en çok isabetli pas istatistiğinde bir G.Saraylı, Ayhan vardı. Tecrübeli futbolcu 39 pası olumlu değerlendirirken, Konyaspor’da Ayman 34 isabetli pas attı. Ayman 6 kezle rakipten en çok top çalan futbolcu olurken, sahanın en çok top kaybeden ismi 5 kezle G.Saray’ın önemli yıldızı Lincoln’dü. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri