Yenilenebilir enerjiye destek

MEVKA Genel Sekreteri Dr. Ahmet Akman, "23 milyonluk bütçe ayırdığımız proje çağrımız kapsamında bölgede enerji üretimini ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımını artırmayı amaçlıyoruz” dedi

MÜSİAD Konya Şubesi Cuma toplantılarında bu hafta gündem MEVKA 2015 Mali Destek Programı oldu. Mevlana Kalkınma Ajansı Uzmanı Mücahit Kınalı, Konya iş dünyasına Mevlana Kalkınma Ajansı’nın 2015 yılı için proje çağrısında bulunduğu Yenilenebilir Enerji Mali Destek Programı hakkında geniş bilgiler verdi. Konferansa MEVKA Genel Sekreteri Dr. Ahmet Akman’ın yanı sıra çok sayıda MÜSİAD ve Genç MÜSİAD üyesi katılım sağladı.   

ENERJİ KAYNAKLARI ARTIRILMALI

2015 yılı Yenilenebilir Enerji Mali Destek Programı hakkında açıklamalarda bulunan Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Ahmet Akman, “MEVKA olarak bugüne kadar üreticiyi, sanayiciyi, girişimciyi ar-ge alanında, inovasyon alanında ve teknolojik alanlarda desteklemeye çalıştık. Bu yıl bölgede farkındalık oluşturmak, ülkemizin enerjide dışa bağımlılığını azaltmak, enerji konusunda üretime özendirmek ve yenilenebilir enerji kaynaklarına dikkat çekmek adına enerji konusunda proje çağrısına çıktık. 23 milyonluk bütçe ayırdığımız proje çağrımız kapsamında bölgede enerji üretimini ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımını artırmayı amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

MÜSİAD Konya Şube Başkan Vekili Mehmet Ali Korkmaz ise, “Enerji konusu ülke olarak üzerinde durduğumuz en önemli ve en hassas konudur. Çünkü ülke olarak enerjiye ciddi manada maliyet ayırıyoruz. Gerek sanayide gerekse de evlerimizde kullandığımız enerjiye ayırdığımız maliyetler dünya ülkeleri arasında oldukça yüksek durumda. Bu sebeple enerji üretimi ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı konusunda hepimize önemli görevler düşmektedir. MEVKA’nın yapmış olduğu bu proje çağrısının, bölgede farkındalık oluşturması ve bu sayede ülkemizin enerjide dışa bağımlılığının azalmasına katkı sağlayacak projeleri ortaya çıkarması en büyük arzumuzdur” dedi.      

YENİLENEBİLİR ENERJİYE DESTEK

Mevlana Kalkınma Ajansı 2015 Yılı Mali Destek Programı ile detaylara da değinen Kınalı, “Ajans olarak, kar amacı güden ve kar amacı gütmeyen proje sunacak kuruluşlara yenilenebilir enerji konusunda destek vereceğiz. Temel amacımız ise öncelikli olarak Konyalı ve Karamanlı firmalarımızın enerji konusunda yatırım yapmalarını sağlamak ve aynı zamanda da yeterli teknik donanıma ve proje yazma kabiliyetine sahip insan gücünü bölgemize çekmektir. Destek kapsamında proje sahipleri ajansımızdan asgari olarak 100 bin , azami olarak ise 500 bin  talep edebilecek. Asgari destek oranlarımız kar amacı güden kurumlar için %20, azami destek oranımız ise %50, kar amacı gütmeyen kurumlar için asgari destek oranımız %25, azami destek oranımız ise %75’tir. Projeler için son başvuru tarihi ise 24 Mart 2015’tir” ifadelerine yer verdi.

Toplantının ardından MÜSİAD Konya Şubesi Başkan Vekili Mehmet Ali Korkmaz, günün anısına Mücahit Kınalı’ya hediye takdim etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri