Yeniden ışığa kavuştu

Irak’ın Kerkük şehrinden gelen Muhammed Zühdi İbrahim, Dr. Aydın Beyatlı’nın yaptığı katarakt ameliyatının ardından yeniden ışığa kavuşmanın mutluluğunu yaşadı
Irak’ta yıllardır devam eden savaş ve işgalin ardından büyük darbe alan sağlık sektörü, hastaların imdadına yetişemiyor. Son yıllarda Türkiye’ye getirilen hastalar, burada şifa buluyor. Irak’ın Kerkük şehrinden gelen emekli başkatip Muhammed Zühdi İbrahim de bunlardan birisi. Yaklaşık 3 yıldır göremeyen Katarakt hastası Muhammed Zühdi İbrahim, Dr. Aydın Beyatlı’nın yaptığı ameliyatın ardından yeniden görmenin mutluluğunu yaşadı. 
İşgal sonrası sağlık sektöründe diğer sektörlerde olduğu gibi ciddi sıkıntılar ortaya çıktığını hatırlatan Türkmeneli Sağlık Sosyal ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Dr. Aydın Beyatlı, “Bir taraftan güvensizlik ortamı nedeniyle meydana gelen patlamalar sonucunda göz yaralanmaları diğer taraftan bölgesel faktör ve nüfusun büyük kısmını oluşturan yaşlılık faktörü katarakt hastalığı sayısında ileri derecede artış göstermektedir. Göz hastalıkları cerrahisindeki akıl almaz teknolojik ilerlemeden uzak olan Irak halkının ekonomik gücünün de kısıtlı olması ve birçok hastanın ameliyat olmayarak veya eski teknoloji ile ameliyat edilmesi birçok körlük vakasının ortaya çıkmasına neden olmaktadır” dedi. Dernek olarak Irak’taki hastaları Türkiye’ye getirip tedavi ettirdiklerini ve ayrıca Kerkük’e tıbbi cihaz desteğinde bulunacaklarını açıklayan Dr. Beyatlı, bu konuda Büyükşehir Belediyesi ve MÜSİAD’ın kendilerine destek vereceğini bildirdi. Konyalı derneklerin ve vatandaşların savaşın başladığı yıldan bu yana Iraklı savaş mağdurlarına yardım eli uzattığını anımsatan Dr. Beyatlı, “Biz Irak Türkmenleri olarak yapılan yardımları hiçbir zaman unutmayacağız. Hipokrat yemini eden bizlerin Türkiye’deki ileri Göz Teknolojik Cihazları ile Irak’taki Uzman Göz Doktorlarını eğitmek ve Irak’taki maddi gücü kısıtlı olan insanların aydınlığa kavuşması için girişimlerde bulunmamız kutsal görevimizin temelini teşkil ediyor. Ayrıca bu projemiz Irak işgali sonrası Türkiye’nin Irak’taki patlamalar sonucu yaralanan insanlara karşı göstermiş olduğu insani yaklaşım ve son dönemlerde Irak ile sağlık alanında yapılan anlaşmalarla uyumlu olacaktır” diye konuştu.  Kerküklü katarakt hastası Muhammed Zühdi İbrahim ise 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayarak, böyle bir günde yeniden dünyayı görebilmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Okumayı çok seven birisi olduğunu ifade eden Muhammed Zühdi İbrahim, “Dr. Aydın Beyatlı’ya ve Konya halkına çok teşekkür ediyorum. 3 yıldır göremiyorum. Katarak ameliyatının ardından yeniden görmeye başladım. Kerkük’teki başka hastalarında burada tedavi olmalarını istiyorum. Gözlerimin açılmasıyla yeniden kitap okuma fırsatı bulacağım” dedi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri