Yeniçeri: Körle yatan şaşı kalkar

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, çözüm süreciyle ilgili, ''AKP-Öcalan ilişkisi, 'Körle yatan şaşı kalkar' atasözüne uyuyor'' dedi.

Yeniçeri, MHP Adana Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu ile birlikte Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, terör sorununu ancak terör örgütü ele başı Abdullah Öcalan'a çözdürebileceğine inandığını öne sürdü.

Türkiye'de bir kesimin ve terör örgütü yöneticilerinden Murat Karayılan'ın, Türkiye'nin kuruluşunda Kürtler ve İslamcılar'ın yok sayıldığını ileri sürdüğünü belirten Yeniçeri, ''AKP ve Öcalan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ve rejimine karşı ittifak yapmış ve birbirlerine omuz vermişlerdir'' diye konuştu.

Çözüm sürecinin başlamasıyla terör örgütünün kendisine güç vehmetmeye başladığını savunan Yeniçeri, görüşmelerin terör örgütünün kendisine güvenini artırdığını, çıtayı yükseltmesine neden olduğunu, moral ve motivasyonuna katkı sağladığını iddia etti.

Yeniçeri, Başbakan Erdoğan'ın, Öcalan'ın BDP heyetiyle görüşmesine ilişkin tutanaklar hakkında bugüne kadar açıklama yapmadığını dile getirerek, ''Öcalan'ı hem muhatap alıp hem 'megalomandır ne söylerse söylesin' diyemezsiniz çünkü o sizin çözüm ortağınızdır'' dedi.

Başbakan Erdoğan'ın basına sızan tutanaklarla ilgili açıklama yapması beklenirken basını azarladığını ifade eden Yeniçeri, ''Sansür ve yasaklamayla olan bitenin üstünü kapatmaya çalışıyor. AKP-Öcalan ilişkisi 'Körle yatan şaşı kalkar' atasözüne uyuyor'' diye konuştu.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri