“Yeni zamlar yapılmalı”

Ekonomide yaşanan sorunların yükünü çalışanların çektiğini belirten Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, toplu iş sözleşmelerinde belirlenen zam rakamlarının bugünkü enflasyon ile eridiğini ifade etti.

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, ekonomide yaşanan sorunlar ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Arslan, ekonomide yaşanan sorunlar nedeniyle dar ve sabit gelirli vatandaşların geçinebilmelerinin imkânsız hale geldiğini kaydetti.

Son dönemlerde yaşanan yüksek fiyat artışlarının toplumun tüm kesimlerini olumsuz etkilediğine dikkat çeken Arslan, “Türkiye zor bir dönemden geçiyor. Bu zor dönemleri geçmişte de yaşadık. Bugün yaşanan yüksek enflasyon, hayat pahalılığı, ücretlerin istediğimiz düzeyde olmamasının çalışanlar için büyük bir sorun olduğunu biliyoruz. Bu sorunların çözümü için yapılan toplu iş sözleşmelerine ilaveten yeni ek zam talebimizi yineliyoruz” dedi.

VERGİ İNDİRİMİ BEKLİYORUZ

Çalışanların ücretlerinden yapılan kesintilerin düşük düzeylerde tutulması gerektiğinin de altını çizen Arslan, “Bütün ücretlilerin gelir vergisinden belli bir oranda muaf tutulması talebimiz var. Bu kriz döneminde nasıl ki kiralara bir sınır getirilmiştir ve bu sınır bir yıl devam edecektir, bu ekonomik kırılganlık, yüksek enflasyon uygulamasında, mağdur olan milyonlarca emekçinin hiç değilse belli bir dönem, belli oranda vergi alınarak rahatlatılması gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri