'Yeni Türkiye’yi Geri Geri Yürüyerek Protesto Ettiler

12 Eylül 2010 tarihinde yapılan referandumda elde edilen kazanımların kaybedildiğini düşünen 3H Hareketi (Hukuk, Hoşgörü, Hürriyet), İstiklal Caddesi’nde geri geri yürüyerek ‘Yeni Türkiye’yi protesto etti.İstiklal Caddesi’nde eylemciler...

12 Eylül 2010 tarihinde yapılan referandumda elde edilen kazanımların kaybedildiğini düşünen 3H Hareketi (Hukuk, Hoşgörü, Hürriyet), İstiklal Caddesi’nde geri geri yürüyerek ‘Yeni Türkiye’yi protesto etti.

İstiklal Caddesi’nde eylemciler bu kez geri geri yürüdü. Kendilerini 3H Hareketi olarak tanımlayan bir grup, Galatasaray Lisesi önünde toplandı. Üzerlerine ‘U dönüşü yapılmaz’ anlamı taşıyan trafik işaretli tişörtler giyen eylemciler önce basın açıklaması yaptı.

Grup adına açıklamayı Demokrasi Denetçileri Genel Sekreteri Mehmet Özkaya yaptı. Özkaya yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “12 Eylül darbesi Türkiye demokrasisinde kanayan bir yaradır. Bu süreç içinde olumlu gelişmeler de yaşadık. Bunlardan bir tanesi 12 Eylül 2010 yılında yapılan referandumdu. Bir başlangıç olarak hayal ettiğimiz referandum konuları üstünden bir yıl geçmeden unutuldu. Üniversiteler YÖK aracılığıyla tek tip bireyler yetiştirmeye devam ediyor. Adalet dağıtması gereken yargı kurumları çıkar çatışması ve güç savaşları altında eziliyor. Tarafsızlığı ilke edinmesi gereken medya kurumları çıkar ilişkisi etrafında şekilleniyor. İnsanlarımız ve kentlerimiz iktidarın demokrasi vaatleri gibi git gide soluklaşıyor. Basın özgürlüğünde dünyada 154., insani girişim indeksinde 90., uluslararası demokrasi indeksinde 88. olan Türkiye’de tüm bu olanlar yeni Türkiye olarak lanse ediliyor. Özgürlükler ve demokrasimizi gelişmiş ülkeler seviyesinde görmek isteyen biz Türkiye gençleri tüm bu olanlar karşısında 3 maymun rolü oynamayı reddediyoruz. Evrensel ilkeler ve doğrular olan temel hak ve özgürlüklerde kuvvetler ayrılığı gibi demokrasinin en temel ilkelerinde yaşadığımız gerilemeyi onaylamıyoruz. İnandığımız bu yolda daha önce çokça yürüdük. Bugün de yürümeye devam edeceğiz. Ancak toplumda yaşanan gerilim ve gerilemeyi protesto etmek için bugün burada geri geri yürüyeceğiz. Değerlerimiz ve ilkelerimiz adına geri geri adım atarak, tarihe bir not düşecek Türkiye’nin aydınlık geleceği umuduyla yürümeye devam edeceğiz.”

Açıklamanın ardından geri geri yürüyen eylemciler, ellerindeki dövizleri birbirine vurarak protestosunu sürdürdü. İstiklal Caddesi'ndeki yürüyüşünü tamamlayan grup olaysız dağıldı. Polis ekiplerinin de çevrede önlem aldıkları gözlendi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri