Yeni Sezon 'Afşin Tarhanası' Pazara Sunuldu

Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde, 'Afşin Tarhanası' olarak bilinen tarhana üretiminin ardından pazarda alıcısını bekliyor. Kahramanmaraş’ın Kuzey ilçelerinden Afşin’de yıllardan beri buğday hasadı sonrasında yapılarak kışın hem...

Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde, 'Afşin Tarhanası' olarak bilinen tarhana üretiminin ardından pazarda alıcısını bekliyor.

Kahramanmaraş’ın Kuzey ilçelerinden Afşin’de yıllardan beri buğday hasadı sonrasında yapılarak kışın hem yemek, hem çorbalık ve içerisindeki baharattan dolayı doğal ilaç olarak da adlandırılan tarhana, ilk defa fabrikalarda üretilerek halkın hizmetine sunuldu. Yaz ayının kısa olması ve havadaki nem oranının çok düşük olmasından dolayı güneşte kurutulması aşamasında güneş ışıklarının tarhanaya ayrı bir tat vermesi dolayısı ile piyasada aranan bir ürün haline geliyor.

Tarhana, Afşin’de fabrika sistemine girerek üretime başlandı. Yapılması sırasında güneş ışıkları altında, kamış üzerine serilerek doğallığı muhafaza edilen tarhanaya gerek yurt içerisinde gerekse yurt dışında talep oldukça fazla diyen Öz Yüksek Tarım sahibi Mehmet Özdemir, adı Kahramanmaraş’tan dünyaya duyurulan tarhana cipsine alternatif Afşin’in sıkma tarhanasının da artık paketlenerek Afşin dışına gönderildiğini belirtti. Tarhananın cips ve sıkmalık olarak piyasaya sürüldüğünü belirten Özdemir, Afşin de tarhanayı sıkmalık olarak piyasaya sürüldüğünü ve rağbetin olduğunu belirtti.

Mehmet Özdemir, "Afşin Tarhanası ekşimsi tadıyla Kahramanmaraşlıların vazgeçemeyeceği bir lezzet. Bu lezzeti isteyen herkesin tatmasını istedik ve Afşin Tarhanasını kendi tesisimizde el değmeden hijyenik bir ortamda deneyimli personellerimizle üretip, kurutup, paketlemesini yaptık. Şu anda rağbet oldukça fazla. Afşin Tarhanası artık gurbetten sılaya gelip tatilini yaptıktan sonra dönen gurbetçilerimiz için vazgeçilmez bir ürün. Evde annenizin hazırladığı tarhananın tadını burada bulabilirsiniz. Bizler Afşin’in tanıtımına Afşin’in lezzetlerini paketleyerek dış dünyaya duyurarak yapıyoruz." dedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri