Yeni Şafak’tan kalplere ışık tutacak eser; Esma-i Hüsna

Yeni Şafak Gazetesi, 27 Şubatta yeni bir kampanyaya imza atıyor. Kültür armağanı kampanyaları kapsamında okuyucularını birçok farklı kitaplarla buluşturan Yeni Şafak, bu kampanyasında ise ayet ve hadislerin ışığında Allah’ın isim ve sıfatlarını a

Okurlarına her zaman en güzelini, en iyi şekilde sunmaya çalıştıklarını kaydeden Yeni Şafak Gazetesi Orta Anadolu Bölge Müdürü Lokman Koyuncuoğlu, eser hakkında bilgi verdi.
Lokman Koyuncuoğlu, “Allah, peygamberleri ve gönderdiği kitapları vasıtasıyla insanlara hem kendini tanıtmış hem de onlara kulluk görevlerini bildirmiştir. Allah’ın isim, sıfat ve fiilleri, onun zatına nispet edilen mana ve kavramlardır. Bu isim ve sıfatlar, Allah hakkında yücelik ve aşkınlık ifade eder. İnsanlarda saygı hissi uyandırır. Okurlarımıza armağan ettiğimiz eserimizde, ayetlerde ve hadislerde Allah’ın bize nasıl ve hangi özelliklerle tanıtıldığını anlatmaya çalıştık. Kur’an’da, hadislerde ve Esma-i Hüsna ile ilgili yazılan eserlerde Allah’ı niteleyen ve isim tamlaması, mastar ve fiil şeklinde geçen kelimeleri değerli hocamız Doç Dr. İsmail Karagöz tespit etti, bunların anlamlarını ayet ve hadislerle izah etmeye çalıştı” dedi.
Eserin giriş ve dört bölümden oluştuğunu belirten Koyuncuoğlu, “Birinci bölümde Allah’ın Kur’an’da nasıl tanıtıldığı ele alınmıştır. İkinci bölümde Allah’ın zati ve sübuti sıfatları, üçüncü bölümde selbi sıfatları, dördüncü bölümde ise haberi sıfatları değerli hocamız tarafından tahlil edilmiştir. Birinci bölümde Kur’an’da, hadislerde ve Esma-i Hüsna ile ilgili eserlerden aktarılan Allah’ın isim ver sıfatları liste halinde zikredilmiş, bunların kısa anlamları harf sırasına göre bölümün sonunda verilmiştir. Diğer bölümlerde ise bu isim ve sıfatların anlamları detaylı olarak ilenmiştir” diye konuştu.
Kampanyanın 27 Şubatta başlayacağını  da sözlerine ekleyen Lokman Koyuncuoğlu, okurların 59 kupon ile bu esere sahip olabileceğini söyledi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri