Yeni projelerle Konya gelişecek

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Konya İl Teşkilatından gazetemize iade-i ziyaret. Ziyaret kapsamında AKP Konya İl Başkanı Mustafa Çevik ve yönetim kurulu üyeleri Merhaba Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Arslanla bir süre sohbet etti.

Mustafa Çevik, 19 Ekim 2009 tarihinde Konya Milletvekilleri, Büyükşehir ve İlçe Belediye başkanlarının katılımıyla yapılan ‘Gündem Değerlendirme Toplantısına da’ değerlendirerek, yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi. Çevik, amaçlarının Konya’ya hizmet olduğunu belirterek, gündem değerlendirme toplantısının da bu kapsamda hem halkın bilgilendirilmesi hem de halkın beklentilerini öğrenmek için yapıldığını söyledi.
HIZLI TREN 2011’DE SEFERDE
Toplantıda Konya için yapılması gereken tüm projeleri konuştuklarını aktaran Çevik, şunları kaydetti: “Konya yaşanabilir bir şehir. Bu nedenle yapacağımız yeni projelerle Konya’nın gelişmesine biraz daha katkı sağlayacağız. Konya Ovası Projesi kapsamında yapılan Mavi Tünel 2011 yılında bitirilecek. 17 kilometrelik tünelin şunda 7 kilometresi açılmış durumda. Tünelin bitirilmesiyle de Konya’nın su sorunu önemli ölçüde azaltılmış olacak. 2011’in başında hızlı tren çalışması bitirilecek. Böylece Konya-İstanbul arası 3,5 saate, Konya-Ankara arası ise 1 saat 15 dakikaya inecek. Yeni adliye tarafına da raylı sisteme döşenerek, vatandaşların adliyeye daha rahat ulaşmaları sağlanacak. 2. Organize Sanayi Bölgesi’nden başlayıp, Kaşınhanı’na kadar banliyö hattı döşenecek. Bu süreçte duble yol çalışmaları hız kazanarak, yolların büyük bölümü 2010 yılı içinde tamamlanarak, hizmete girecek.” dedi. Bu süreçte basına önemli görevler düştüğünün altını çizen Çevik, halkın yapılan çalışmalardan bilgilendirmesi ve yapılan çalışmalarda olumsuzlukları uyarması bakımından önemli bir fonksiyona sahip olduğunu kaydetti. Merhaba Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Arslan da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Mustafa Çevik’e yapacakları çalışmalarda başarılar diledi.
HASAN AYHAN
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri