Yeni Osmanlı dizisi En Uzun Yüzyıl geliyor

En Uzun Yüzyıl' dizisi ilk bölümü Sultan Abdulaziz'in intikamını alan Çerkez Hasan'ı anlatıyor.

TRT1'in yeni dizisi  'En Uzun Yüzyıl'ın ilk bölümünde, aradan 138 yıl geçmesine rağmen hala konuşulan bir olay anlatılıyor: Abdülaziz'in hali. Göreve getirdiği paşaların dış güçlerle işbirliği yapması sonucunda tahttan indirilen, haremi ve kendisi aşağılanan, sonra da öldürülen Abdülaziz'in intikamını almak, yaveri ve kayınbiraderi olan Çerkez Hasan'a düşer.

Herkesin korkup sustuğu bir ortamda Çerkez Hasan darbecilerin toplantısını basarak darbenin liderliğini yapan Serasker (Genelkurmay Başkanı) Hüseyin Avni Paşa ve Hariciye Nazırı Mehmed Raşid Paşa'yı öldürüp Kayserili Ahmet Paşa'yı yaralar. Böylelikle hem padişahın, hem de üzerinden şalı alınarak yarı çıplak halde Dolmabahçe Sarayı'ndan çıkarılan ve üşüterek ölen kardeşi Nesrin Sultan'ın intikamını alır.

1000'E YAKIN FİGÜRAN KULLANILDI

İlk modern darbe olarak kabul edilen Abdülaziz Han'ın Tahtan indirilmesini anlatan bu bölümde tanınmış oyuncular yer alıyor. Ferit Aktuğ, Tuğçe Kumral, Adnan Biricik, Nejat Birecik, Muhammet Cangören, Demir Karahanın rol aldığı dizide 1000'e yakın da figüran kullanıldı. İstanbul'da bir çok tarihi mekanda çekilen dizide, Abdülaziz Han'ın öldürülme sahnesi ise gerçek mekanında, yani Abdülaziz'in öldürüldüğü Feriye Sarayı'nda çekildi.

Dizide ayrıca dönemi birebir yansıtan kostümler de ön plana çıkıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Medya Haberleri