Yeni organize için 132 müracaat

Yeni Teşvik Sistemi ve Konya Sanayi Odası çalışmaları hakkında sunum yapan Tahir Büyükhelvacıgil, " Yeni organize sanayi bölgesi için 132 civarında müracaat dosyası alındı" dedi

Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, MÜSİAD Konya Şubesi Genişletilmiş Yönetim Kurulu toplantısına konuk oldu. MÜSİAD Genişletilmiş Yönetim Kurulu Toplantısında ilk olarak MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz söz aldı. Konya sanayisinin yakaladığı büyüme hızına dikkat çeken Korkmaz, “ Konya ihracatı, sanayi alt yapısı yatırımlarına uygun olması nedeniyle yüzde 59 oranında arttı. Yine 2012 yılının ilk 5 ayında ihracatımızda ortalama yüzde 16’lık bir büyüme gerçekleştirdik. İhracattaki artışımız  ilimizin ülke ekonomisindeki öneminin bir göstergesidir” dedi. MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz’ın ardından sözü alan Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, ilk olarak Konya Organize Sanayi’nde yaşanan gelişmelere değindi. Büyükhelvacıgil, Yeni organize sanayi bölgesi için 132 civarında müracaat dosyası alındığını belirtti.

GEREKLİ YERLERE TALEPLERİMİZİ İLETTİK

Yeni Teşvik Sistemi hakkında da bilgi veren Başkan Tahir Büyükhelvacıgil, “ 61 kriterde şehirlerin gelişmişlik endeksine göre yapılıyorlardı. Biz ne olduysa anlayamadık. Konya daha önce 3. Teşvik bölgesindeyken, şimdi 2. Bölgede. Burada önemli olan stratejik yatırımların teşviki bunların tamamen şartları ayrı. Aslında yeni teşvikte istenen kalkınma ajanslarının olduğu yapıydı. TR52 olarak 3. Bölgede geçiyorduk aynı kriterde kalsaydık değişmezdi. Bana göre Konya’nın 4. Bölgede olması gerekiyordu. Biz gerekli mercilere taleplerimizi ilettik” dedi.

Yeni Türk Ticaret Kanunu hakkında görüşlerini belirten Tahir Büyükhelvacıgil, “Konya’da çeşitli çalışmalar yaptık. Kanun tasarısı hakkında hakikaten çok çalıştık. Başka illerde bizim kadar ticaret kanunu hakkında birlik ve beraberlik içerisinde çalışılmadı. Yeni Kanunda Hapis maddeleri düzenledi. Ticaret sicilinin tutulmasındaki sorumluk, denetçilerin bulunması ile ilgili maddelerde değişik bekleniyor” diye konuştu.

OTOMOTİV KÜMELENMESİ ÖNEMLİ OLUŞUM

Konya Sanayi Odası faaliyetleri hakkında bilgi de veren KSO Başkanı Büyükhelvacıgil, “Konya için Bölgesel İnnovasyon Merkezi kurmayı düşünüyoruz Bunun için MEVKA 4 milyon TL destek verdi projeye aynı zamanda KSO, KTB, KTO destek verecek. İnnovasyon merkezlerinin Avrupa’daki örneklerini de inceleyeceğiz inşallah büyük bir proje olacak. Türkiye’nin ilk İhracat Koçluğu Projesi KSO ile birlikte yapıldı. Avrupa İşletmeler Ağı’nda Türkiye’deki 9 bölgeden birisiyiz.Avrupa birliğinden 46 bin merkeze bağlanabiliyorsunuz. Otomotiv kümelenmesi önemli bir oluşum. Kümelenme projelerinde devlet çok ciddi destekler veriyor. Otomotiv kümemiz resmi desteklenen 10 projeden birisi. Döküm sektöründe kümelendik. Konya sanayi envanteri projesi çalışmaları devam ediyor, çıktılarını yakın zamanda paylaşacağız” şeklinde konuştu.  Toplantının sonunda Genişletilmiş Yönetim Kurulu üyeleri, KSO Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil’e sorularını illeti.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri