Yeni Nissan Qashqai resmi olarak duyuruldu

Casus kameraların ilgi odağı haline gelen yeni Nissan Qashqai, dün resmi olarak tanıtıldı.

Nissan nihayet ikinci nesil Qashqai crossover modelini tanıttı. Markanın kısa bir süre önce duyurduğu yeni Rogue ve X-Trail modellerinden farkı görünmeyen 2014 Qashqai selefinden 49mm daha uzun ancak fraksiyonel olarak daha alçak ve geniş bir yapıya sahip. Modelin zarif görünümünü ve yüksek sürüş pozisyonu yeni nesile de aktarılmış.

Genel olarak 2014 X-Trail'in bir kopyası gibi görünse de 2014 Qashqai (bazı pazarlarda Dualis olarak satışa sunulacak) karakteristik ön farlarıyla güven veren sportif duruşu ve daha büyük stop lambalarıyla dikkatleri üzerine topluyor.

DAHA BÜYÜK BAGAJ KAPASİTESİ

Kabine göz attığımızda yine 2014 Rogue/X-Trail'e çok benzer bir iç mekan tasarımı bizleri karşılıyor. Nissan'dan yapılan açıklamaya göre, kalite ve malzeme tasarımlarının önemli ölçüde geliştirildiği bununla birlikte 2014 Qashqai'nin daha fazla yaşam alanı ve daha büyük bir bagaj kapasitesi sunduğu belirtiliyor.

2014 Qashqai, iki veya dört tekerlekten çekişli ve manuel veya yeni Xtronic otomatik şanzıman seçenekleriyle birlikte iki benzinli ve iki dizel motor ile pazara sunulacak. Giriş seviyesi motor Renault-Nissan'nın yeni 1.2-litre DIG-T ünitesi olacak. Yeni Qashqai için özel olarak modifiye edilen bu motor 115PS (113hp) güç ve 190 Nm tork üretiyor. Altı-ileri manuel ve önden çekişli konfigürasyonun ortalama yakıt tüketimi 5.6 litre/100 km, CO2 emisyonu ise 129g/km.

Diğer benzinli motor seçeneği olan 150PS'lik 1.6-litre DIG-T ise ürün yelpazesine 2014′ün yaz aylarında eklenecek. Toplam 240 Nm tork çıkışı sunan bu motor yüz kilometrede ortalama 5.6 litre yakıta gereksinim duyacak (CO2 emisyonu 132 gram).

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Otomobil Haberleri