Yeni nesli korumalıyız

Bir Hayalim Var Derneği Başkanı Kadir Dikici, sigara yasağının gençleri ve çocukları koruduğunu belirterek, Danıştay'ın kahvenanelerle ilgili başvurusunun iyi düşünülmediğini söyledi
Bir Hayalim Var Derneği Başkanı Kadir Dikici, Danıştay'ın kahvehanelerde sigara yasağını Anayasa'ya aykırı bularak, bu konuda yasak getiren yasa hükmünün iptali için Anayasa Mahkemesine başvurması konusunda, ''72 milyon kişinin geleceğini ilgilendiren yasa hükmünü iptal edenler, bu milletin gençlerini ve çocuklarını dikkate almalı'' dedi. 
Merkezi Konya'da bulunan ve sigaranın zararları konusunda halkın bilinçlendirilmesi amacıyla kurulan Bir Hayalim Var Derneği Başkanı Kadir Dikici yaptığı açıklamada, kararın ülke ekonomisi ve binlerce kişinin sağlığına zarar verebileceğini öne sürdü. 
Dikici, ''Karar çok sayıda kişinin hastane köşelerinde kanserle mücadele etmesine sebep olacaktır. Kararı verenlerin bunları düşünmedikleri ortada. Eğer düşünmüş olsalardı Cumhuriyet tarihimizde insanlık adına alınmış en mükemmel yasa hükmünün iptali için Anayasa Mahkemesine başvurmazlardı'' dedi. 
''TERTEMİZ DÜNYA HAYAL EDİYORUZ''
Yasağın sadece sigara içmeyenleri koruma amaçlı algılanmaması gerektiğini anlatan Dikici, şunları kaydetti: “Sigara yasağı sigara içenleri de koruyor ve onlara değer veriyor. Kahvehaneler sadece sigara içenlere ait mekanlar değildir. Kapalı alanda sigara içmenin insan sağlığına etkileri Sağlık Bakanlığımız tarafından ortaya konulmuştur. Sigaraya kapalı alanda yasak getirilerek, herkesin sigara zehrinden az etkilenmesi düşünülmüştür. Öte yandan sigaranın ülkemiz ekonomisine verdiği zarar da ortadadır. Sigara kaynaklı hastalıkların tedavisi için harcanan ve sigaraya verilen paralar adeta gençler ve çocuklarımızın geleceğinin çalınmasına neden olmaktadır. 72 milyon kişinin geleceğini ilgilendiren yasa hükmünü iptal edenler, bu milletin gençlerini ve çocuklarını dikkate almalı”
Danıştay'ın yanlıştan bir an önce dönmesini beklediklerini anlatan Dikici, ''Karar sigara ve ilaç firmalarını sevindirmiştir. Adeta onların istek ve talepleri dikkate alınmıştır. Günden güne büyüyen ülke ekonomimizin önüne engeller konulmak istenmektedir. Bu kararın yanlış olduğunu ısrarla söylüyoruz ve Danıştay'ın yanlıştan biran önce dönmesini bekliyoruz. Biz tertemiz bir dünya hayal ediyoruz'' diye konuştu.


 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri