Yeni Nesil Yazar Kasalara Erteleme Talebi

Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Ali Osman Karamercan, 1 Ocak 2016 tarihinde başlayacak yeni nesil yazarkasa kullanılması zorunluluğunun 1 yıl ertelenmesini talep etti.

Yazar kasa kullanan yaklaşık 2 milyon işyerinde en az 1,5 milyon yazarkasa ve POS cihazının 2 ay içinde değişmesi gerektiğini belirten KONESOB Başkanı Ali Osman Karamercan, “Yeni nesil yazar kasaların fiyatları 1.400 TL ile 5.000 TL arasında değişiyor. Bu da 2 ay içinde toplamda en az 2,5 milyar liralık bir bedel ödeneceğini gösteriyor. Bir bu kadar değerli olan eski yazar kasalar ise kullanım olanağı kalmadığı için hurdaya ayrılacak. Dolayısıyla esnaf bu değişime henüz hazır değil” diye konuştu.

Eski yazar kasaların hurdaya ayrılmasının ekonomi için büyük bir kayıp olacağını ifade eden Başkan Karamercan, “Eski yazar kasalar, vergi ve yazar kasa sistemini yeni oturtmaya başlayan ülkelere ikinci el fiyatı ile ihraç edilmelidir. Bu şekilde yazarkasasını değiştiren esnafa az da olsa bir kazanç sağlanır” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri