Yeni Nesil Kombilerini Satışa Sundu

BDR Thermea bünyesinde bulunan Baymak, İdee markalı kombilerini satışa sundu. Eni 36,8 santimetre, boyu 54,1 santimetre olan kombiler, ebatları ile bir gazete kadar.

BDR Thermea bünyesinde bulunan Baymak, İdee markalı kombilerini satışa sundu. Eni 36,8 santimetre, boyu 54,1 santimetre olan kombiler, ebatları ile bir gazete kadar. Parça adedi 7, ağırlığı 26 kilograma denk gelen İdee, normal kombilere göre yüzde 30 daha küçük.


Esnek kurulum, servis kolaylığı vaat eden kombiler, BDR Thermea CEO’su Rob Van Banning ve Baymak Genel Müdürü Ender Çolak’ın katıldığı basın toplantısı ile tanıtıldı. Toplantıda BDR Thermea’nın Avrupa’da ve Rusya’da ilgi gördüğünü ifade eden Rob Van Baning, “Bu ilgiyi Baymak ile Türkiye’de de yakaladık. “ dedi.

Banning, Mart ayında tamamını satın aldıkları Baymak ile ihracatlarını önemli miktarda artıracaklarını dile getirdi.

Banning, Türkiye’nin yeni ürünlere aç olduğunu, iyi bir satış alanı olduğunu vurguladı. Bu durumu görerek İdee’yi vitrine koyduklarını anlatan Banning, kombilerin daha küçük ve verimli olduğuna işaret etti.



Baymak Genel Müdürü Ender Çolak ise Mart ayında BDR Thermea’nın Baymak’ı satın aldığından söz ederken,“Bu olayın ardından markamız, bir ivme yakaladı. Hem üretim hem satış hem teknik hem bayi alanında ayrıştı. Bakın ilk 6 ayda ısıtma sektörü yüzde 5 daralırken, Baymak yüzde 7 büyüdü. Şirket ciroyu 143 milyona getirdi. Yoğuşmalı kombilerde de gücünü perçinledi. Geçen seneye göre satışlarını yüzde 19-20 artırdı.” ifadelerini kullandı.

Merkezi ısıtmada satışlarının yüzde 186 arttığını duyuran Ender Çolak, klimalarına rağbetin de tırmandığını bildirdi.



Satış ve üretimin yanında satış sonrasını da önemli gördüklerini belirten Çolak, 30 yeni servisi devreye aldıklarını açıkladı. Bu dönemde 166 yeni bayii açtıklarına temas etti.

Kentsel Dönüşüm’ü önemli gördüklerini aktaran Çolak, yeni binalarda yeni ısıtma ürünlerinin kullanılması; yoğuşmalı kombiden yararlanılmasının teşvik edilmesi, mecburi tutulması temennisinde bulundu.


Baymak’ın yeni ürünü İdee’ye de değinen Ender Çolak, ürünün gazete ebadında olduğunu kaydetti. Bayilere gönderilen kombilerin fiyatlarının1.800-2.000 TL olacağını ifade etti.



CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri