Yeni Nesil Esnaf Kurslarına 408 Girişimci Katıldı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) ve KOSGEB iş birliği ile açılan yeni nesil esnaf kurslarına bugüne kadar 408 girişimci katıldı.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) ve KOSGEB iş birliği ile açılan yeni nesil esnaf kurslarına bugüne kadar 408 girişimci katıldı. TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Konfederasyonumuzca düzenlenen 30’ar kişilik gruplar halinde 14 uygulamalı girişimcilik eğitimi sonrasında 408 girişimcimiz sertifikasını aldı. Eğitim alan girişimciler sertifikalarını aldıktan sonra TESK’in ilgili birimleri tarafından tek tek aranarak eğitim sonrası durum tespiti yapılmıştır. Başarılı bir şekilde 81 girişimcimiz işyerini açarak hizmet ve üretim hayatına atılmışlardır.” dedi.

“HİBE DESTEĞİ 30 BİN LİRA”

Eğitim alan 408 girişimcinin 363 girişimci ile görüşme sağlanarak son durumları ile ilgili değerlendirmeler yapıldığını söyleyen Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Mobilyacılık, reklamcılık, kırtasiyecilik, dericilik, oto boyama, pastane, kafeterya, kuaför, gelinlik modaevi gibi çeşitli meslek dallarında 81 girişimci işyerini açmıştır. Yani girişimcilik kursunu bitirenlerin yüzde 22’si ilk ağızda iş hayatına atılmıştır. İş yerini açanların yüzde 17’sini oluşturan 14 girişimci ise 30 bin lirası hibe olmak üzere KOSGEB Yeni Girişimci Desteğinden yararlanmışlardır. İşyerini açmayı planlayan 159 girişimci ise projelerini ve çalışmalarını sürdürüyorlar” diye konuştu.

“ESNAF SAYISI ARTIRILMALI”

Ekonominin büyümesi ve istihdamın artırılması için küçük girişimlerin ve aile işletmelerinin faaliyetlerinin özendirilmesi gerektiğinin altını çizen Palandöken, “Esnaf işletmelerinin kuruluş ve faaliyetlerinde bürokrasi azaltılmalı, özellikle küçük işletmeler üzerindeki vergi yükleri düşürülmeli, esnafın finansman ihtiyaçları öncelikle karşılanmalı ve AR-GE faaliyetleri desteklenmelidir.” diye konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri