Yeni Meram Tıp Mart’ta açılacak

NEÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker 2017-2018 eğitim öğretim yılı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Şeker, Meram Tıp Fakültesi yeni hastane binasının Mart ayında açılacağını söyledi

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker düzenlenen basın toplantısında 2017-2018 eğitim öğretim yılı ile ilgili açıklamalarda bulundu.Toplantı öncesinde  yapımı devam eden binaların son durumlarını yerinde incelemek ve bilgiler vermek üzere bir gezi programı gerçekleştirildi. Gezi kapsamında Rektör Şeker tarafından; Meram Tıp Fakültesi yeni hastane ve Morfoloji binası, Köyceğiz Yerleşkesindeki yapımları devam eden yeni Siyasal Bilgiler Fakültesi, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi binaları, geçtiğimiz günlerde temeli atılan Zeliha Akpınar Cami inşaatı, çevre düzenlemesi yeni yapılan 15 Temmuz Yerleşkesi basın mensuplarına yerinde tanıtılıp, son durumları ve faaliyete geçtiklerindeki kapasiteleri ve verecekleri hizmetler hakkında bilgiler verildi.  Meram Tıp Fakültesi yeni hastane binasına konuşan Rektör Şeker, “Burayı 17 Aralık’ta açmayı planlıyorduk fakat TOKİ ile yaptığımız görüşmelerde erteleme talep ettiler. Nasip olursa 14 Mart Tıp Bayramı7nda açmayı istiyoruz. Burası sadece yetişkinler için olacak. Pediatri ve bazı birimler eski yerinde kalacak.  Eski yerdeki R Blok, B Blok ve Gögüs Hastalıkları binası yıkılacak. Yeni bina 900 yatak kapasiteli. 24 ameliyathane aynı anda çalışabilecek” dedi.

40 BİN ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRÜYOR

Gezinin ardından Lezzan Restoran’da düzenlenen toplantıda konuşan Şeker, “Evine giderken PKK’lı teröristlerin saldırısında şehit olan Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi mezunu Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ı rahmet ve minnetle anıyoruz. Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Huriye Martı’nın Diyanet İşleri Başkanlığı Başkan Yardımcılığı görevine atanmasından memnuniyet duyuyoruz” ifadelerine yer verdi. 7 yıllık geçmişi olan Üniversitenin ciddi yol kat ettiğinin altını çizen Şeker, 92 farklı ülkeden 1161’i yabancı uyruklu olmak üzere toplam 40 bin 557 öğrencinin üniversitelerinde eğitim-öğretime devam ettiğini belirtti. Şeker, “Üniversite öğrenci sayımızı artırmamak için çalışacağız fakat bu da YÖK’ün elinde artırın derlerse artıracağız. Ülke genelinde yüksek öğretimde sayısal çokluğa ulaştık. Artık kaliteyi artırmaya çalışmalıyız” dedi.

 

Rektör Şeker, Filistin Meselesi ve Türkiye Uluslararası Kongresi, Necmettin Erbakan Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen I. Uluslararası Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi, 3. Uluslararası Öğrencilik Sempozyumu gibi uluslararası çapta programlar yaptıklarını söyleyip sözlerini şöyle sürdürdü: “İslam Dünyası Bilimler Akademisi (IAS), Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) ve Necmettin Erbakan Üniversitesi olarak düzenlediğimiz Küresel Barış ve Refah İçin Bilim, Teknoloji ve İnovasyon konulu konferansımız oldu. 30 farklı ülkeden alanında uzman 80 bilim insanını bir araya getiren bu konferansta zor şartlar altında yaşam savaşı veren Müslüman milletler için kurtuluşun nasıl mümkün olabileceğine dair bilimsel çalışmalar ele alındı.”

BELEDİYELERLE İŞBİRLİĞİ YAPTIK

Yerel yönetimlerle yaptıkları ortak çalışmalara da değinen Şeker; “Selçuklu Belediyesi tarafından Türkiye’ye kazandırılan ve faaliyetleri Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfı eliyle sürdürülen Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Merkezi ile ilgili çalışmaları yürütüyor, yine Selçuklu Belediyesi ile birlikte Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi kapsamında görevlerimizi ifa ediyoruz. Karatay Belediyesi ile Karatay ilçemize Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezini kazandırdık. Meram Belediyesi ile gerçekleştirdiğimiz Düşünce Akademisi projesi, geçmişi geleceğe aktarma anlamında önemli katkı sağlayacak. Yine Büyükşehir Belediyesi ile beraber Medeniyet Okulu Projesi kapsamında tüm Konya’da faaliyetlerimiz aralıksız devam etmektedir” diye konuştu.ÖĞRENCİLERE TEBRİK

Şeker; Genç İletişimcilere destek olmak, amacıyla düzenlenen TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışmasında ödül alan Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümü öğrencilerinin kazandıkları ulusal düzeyde ödüllerle kendilerini gururlandırdıklarını söyledi. Şeker, Boeing Türkiye-Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) iş birliğiyle düzenlenen Dikey İniş-Kalkış Yapan İHA Yarışmasında Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin iki ödülle dönmelerinin memnuniyet verici olduğunu kaydetti. Şeker; ayrıca Mimarlık Bölümü öğrencilerinin Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliğinin (TMMOB) İstanbul’da düzenlediği ‘Mahallem:Bakırköy’ temalı yarışmada üst üste 2 yıl ödül almalarının da ayrı bir mutluluk kaynağı olduğunu ifade ederek öğrencileri tebrik etti.

NEÜ UNIKOP’UN 2018 DÖNEM BAŞKANI

Rektör Şeker; eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve toplumsal hizmet gibi alanlarda akademik ve idari işbirlikleri yapmak, üniversite-sanayi etkileşimini ve üniversite-şehir bütünleşmesini ileri düzeye taşımak ve ülkemizin gelecek vizyonuna ve kalkınma çabalarına katkı sağlamak amacıyla kurulan Kop Bölgesi Üniversiteler Birliğinin (UNİKOP) 2018 yılı dönem başkanlığının Necmettin Erbakan Üniversitesi tarafından yürütüleceğini hatırlattı.

NEÜ olarak Innopark Konya Teknoloji Geliştirme Merkezinin (TGM) kurucu üyeleri arasında yer aldıklarını belirten Prof. Dr. Muzaffer Şeker; Konya’daki merkezin ülkemizdeki üniversite merkezli TGB’lerden farklı olarak coğrafi konumu itibarıyla üretim sektörü işletmelerinin ağırlık merkezinde konumlanan, bununla birlikte bölgedeki tüm üniversitelere ve inovasyon sürecine katkı sağlayan tüm unsurlar ve aktörlere coğrafi yakınlığı da sağlayabildiğini söyledi. Basın toplantısı soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri