Yeni Mahalle'de büyük dönüşüm

Uyuşturucu operasyonlarıyla gündeme gelen ve müstakil evlerin yoğun olduğu Yeni Mahalle, büyük bir dönüşüm geçiriyor. Kentsel dönüşüm kapsamında şu an birçok ev yıkılıyor. Cazibe merkezi olması beklenen mahallenin sakinleri ise dönüşümden memnun

Yeni Mahalle'de kentsel dönüşüm noktasında büyük mesafe alındı. Mahallenin büyük kısmının kamulaştırması tamamlandı. Büyükşehir Belediyesi'nin 10 bin kişilik spor ve kongre merkezinin bulunduğu adadaki evlerin yüzde 60’a yakını yıkıldı. Geriye kalan iki sokakta bulunan ve yüzde 40’ı oluşturan evler ise tapu sorunu nedeniyle mahkeme engeline takıldı. Yeni Mahalle, şehrin giriş noktalarından birinde bulunması, oluşturduğu kötü görüntü ve sıkça yapılan uyuşturucu operasyonlarıyla gündeme geliyordu. Bu yılın başında başlanan 160 bin metrekare alanı kapsayan “Konya Karatay Yenimahalle Kentsel Yenileme Projesi” kapsamında mahalledeki evler yıkılmaya başlanmıştı. Ayrıca bölgedeki dönüşüm Mevlana Kültür Vadisi Projesi’ne dahil edildi. Bölgenin dönüşümü ile mahalle halkının hangi bölgelere yerleşeceği ve dönüşüm yapılacak alanda ne tür yatırımların yapılacağı ise merak konusu oldu.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ MÜ GELİYOR?

Yeni Mahalle Kentsel dönüşümü ile birlikte bölge adeta bir cazibe merkezi haline gelecek. Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, kamulaştırma çalışmalarında büyük aşama kaydettiklerini belirterek, Spor ve Kongre Merkezi’nin yanına, Fetih Caddesi ile Aslanlı Kışla Caddesi’nin kesiştiği köşeye bir ‘Ustalar Camii’nin yapılacağını müjdelemişti. Proje kapsamında Konya’daki önemli cami ustalarının bir araya gelerek tüm hünerlerini sergileyeceği bir cami yapılacağı ve caminin isminin ‘Ustalar Camisi’ olacağı ifade edilmişti. Öte yandan caminin karşısında bulunan köşeye ise Karatay İlçe Emniyet Müdürlüğü binasının yapılacağı iddia edildi. Kamu alanlarının bulunduğu kısımlarda belediyenin çalışmaları sürerken diğer bölümlerde ise müteahhitler arsa sahipleriyle anlaştı. 

3 MAHALLEYİ TERCİH ETTİLER

Yeni Mahalle Muhtarı Murat Dişçi kentsel dönüşüm sonucu mahallenin daha güzel olacağını belirterek , “Belediyemiz güzel bir iş yaptı. Şu an kamulaştırmanın yüzde 60’ı tamamlandı. Kalan yüzde 40 ise mahkemelik. Bunun sebebi ev sahiplerinin evlerini noter yoluyla almaları fakat tapularının olmamasıdır. Sadece iki sokak kaldı. Burada yaklaşık 50-60 ev var. O ev sahipleri de gitmek istiyor. Mahkemenin nisan ayında tamamlanacağı söyleniyor. Neticelenmesiyle birlikte kamulaştırma tamamlanmış olacak” dedi. Konyalıların en çok merak ettiği “Yeni mahalle halkı dönüşüm sonrası nereye taşınıyor?” sorusuna da cevap veren Muhtar Dişçi, şöyle konuştu: “Sanırım vatandaşlara toplu olarak bir yer teklifi yapıldı ama kontrolsüz bir şekilde herkes kendi özgür iradesiyle istediği bölgeye taşındı. Yoğun olarak Tatlıcak, Saraçoğlu, Göçü mahallelerine yerleştiler.”

ARSA SAHİPLERİ VE MÜTEAHHİTLER ANLAŞTI

Dönüşüm sonrası bölgeye yapılacak yatırımlar hakkında da konuşan Dişçi, “Spor ve Kongre Merkezi’nin bulunduğu büyük alanın köşesinde cami olacak. Geri kalan kısmın ne yapılacağı ise belediyenin tasarrufunda. Caminin karşı köşesindeki eski yapılar da kamulaştırıldı, yıkılacak. O bölge planda kamu binası olarak gözüküyor.  Buranın Karatay İlçe Emniyet Müdürlüğü binası olacağı söyleniyor. Biz de bunu istiyoruz. Bu bölgedeki diğer arsalarda ise arsa sahipleri ile müteahhitler anlaştı. Yakın zamanda 250’ye yakın konutun yapımına başlanacak” dedi.

HÂLİD ŞEN

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (6)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri