Yeni İstanbul Caddesi'nde korkuluklar yükseltilsin!

Yeni İstanbul Caddesi’nde yaya ölümleri, yapılan üst geçitlere rağmen durmuyor. Bazı yaya geçitleri yakınında korkuluk bile bulunmazken, düşük seviyede yapılan korkuluklar vatandaşı kolay olana teşvik ederek ölümlü kazalara sebep oluyor

Son 3 yıl içerisinde 10’dan fazla kişinin can verdiği  Yeni İstanbul Caddesi’nde yapılan yaya üst geçitleri de can kayıplarını önleyemedi. Geçtiğimiz günlerde İstanbul Yolu’nun karşısına geçmek isteyen 80 yaşındaki Ali Çelik, bir kamyonetin çarpması soncu yaşamını yitirdi. Yaşanan çan kayıpları karşısında ateş sadece düştüğü yeri yakıyor. Daha fazla can kaybının yaşanmamasını isteyen vatandaşlar ise caydırıcı önlemler alınmasını istiyor. Yayaların yoğun olduğu noktaların pek çoğunda korkuluk dahi olmazken, yapılan korkulukların da vatandaşların kolayca geçebileceği cinsten yapılması tehlikeye davetiye çıkarıyor.

ÜST GEÇİTLER ÇARE OLMADI

Trafik akışının en hızlı olduğu noktalardan biri olan Yeni İstanbul Caddesi’nde Elektronik Denetleme Sistemi ve hız ölçen sistemler bulunmasına rağmen trafik kazalarının önüne geçilemiyor. Hızla akan trafik içerisine bir de yayayalar girdiği zaman ölümlü kaza haberleri eksik olmuyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından yakın zamanda yapılan yaya üst geçitleri de çare olmadı. Vatandaşlar yoğun olarak kullandığı yerlerden Tramvay hattına ulaşmak için yaya geçitleri yerine kolay bulduğu yerlerden karşıya geçiyor. Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada yayınlanan görüntülerde Selçuklu Kongre Merkezi’nden çıkan 20-30 kişilik bir grubun hızla akan trafiğe atladığı ve yolun karşısına geçmek için canlarını tehlikeye attığı görülüyor.



 

SORUMLULUĞUNUZ BİTMİYOR!
Yaşanan ölümlü kazalar karşısında ise, “50 metre yanında üst geçit vardı, onu kullansa imiş” şeklinde yapılan yaklaşımlar, yeni kazaların olmasını engellemiyor. Cadde üzerinde bulunan üst geçitlerin civarında ya korkuluk bulunmuyor ya da bu korkuluklar vatandaşların geçişine engel oluşturmayacak şekilde yapılıyor. Kamuoyunda ise caddenin yaya trafiğinden arındırılması için yüksek korkuluklar yapılması dile getiriliyor. Yaya geçitlerinde adeta “sorumluluğu üzerimizden attık” anlayışı ile yapılan korkuluklar vatandaşı yaya üst geçidi kullanmaya zorlamıyor.

İNSANLAR YHT HATTINA NEDEN GİRMİYOR?
Bölgede esnaflık yapan bir vatandaş, cadde boyunca yüksek korkuluklar yapılarak vatandaşların üst geçit kullanmaya zorlanması gerektiğini belirterek, “Belediye, ben yaya geçidi yaptım, küçük de bir korkuluk koydum diyerek sorumluluktan kurtulamaz. Kaldı ki  yaya geçişinin yoğun olduğu pek çok noktada korkuluk bile yok. Aynı durum Ankara Caddesi, Musalla Mezarlığı yanındaki üst geçitte de yaşanıyor. İnsanlar kolayı varken zoru tercih etmiyor. Biz de bazen yapıyoruz. İnsanları zorlamak, tehlikeye giden yolları kapatmak lazım. Vatandaş ölüme gidiyorsa bunu engellemeniz lazım. Vatandaşlar hızlı tren hatlarına girebiliyor mu? Hayır. Çünkü yüksek korkuluklar var, mecburen yaya alt geçitlerini kullanıyor. Karakayış Caddesi’nde yüksek korkuluklar var, bakın hiç yaya ile ilgili kaza oluyor mu? İstanbul Caddesi insanlardan arındırılmalıdır. Yüksek korkuluklar yapılırsa yaya ölümleri bitecektir” ifadelerine yer verdi.

HÂLİD ŞEN

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (8)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri