Yeni İl Genel Meclisi bugün toplanıyor

29 Mart yerel seçimlerin tamamlanmasının ardından 31 ilçeden seçilen 100 İl Genel Meclisi Üyesi, 8 Nisan Çarşamba (bugün) Meclis binasında toplanacak

5302 sayılı İl Özel İdaresinin 11 maddesi gereğince seçim sonuçlarının ilanını izleyen beşinci günü toplanacak olan 20. dönem İl Genel Meclisi Üyeleri; Meclis Başkanı, Meclis Başkanvekilleri, Divan Üyeleri, İl Encümeni ve İhtisas komisyonlarını seçecek. 8 Nisan Çarşamba günü ilk olarak Vali Osman Aydın Başkanlığında meclis üyeleri Atatürk Anıtına 09.30’da çelenk sunacak. Çelenk sunumunun ardından, saat 10.00’da İl Genel Meclisinin ilk birleşimi Vali Osman Aydın’ın açılış konuşmasıyla başlayacak.
Açılışın ardından 5302 sayısı kanunun 11. ve İl Genel Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 5. maddeleri gereğince meclisin en yaşlı üyesi geçici olarak meclise başkanlık edecek. Daha sonra meclis başkanı tarafından meclisin en genç iki üyesi geçici katip olarak divana davet edilecek. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından ise yoklama yapılacak.
Seçimlerin tamamlanmasının ardından 2 yıl görev yapacak olan meclis başkanı, meclis başkanvekilleri ile divan üyeleri görevlerine başlayacak. Bir yıl görev yapacak olan İl Encümenlerinin görevleri ise 2010 Nisan ayına sona erecek.
20 dönem İl Genel Meclisinde 100 meclis üyesi görev yapacak. Nüfus sayımı ile birlikte meclis üyesi sayısı 112 den 100’e düşmüştü. İl Genel Meclisinde üç bayan meclis üyesi görev yapacak. 31 ilçeden geçilen il genel meclisi üyeleri 5302 sayılı yasanın verdiği yetkiler çerçevesinde hizmetlerini gerçekleştirecek.
Özel idare kanununun Türkiye açısından önemli bir reform olduğunu belirten Konya Valisi Osman Aydın, “İl özel idaresi, ilin ihtiyaçlarını karşılamak üzere kurulan ve karar organı seçmenler tarafından seçilerek oluşturulan, idari ve mali özerkliğe sahip bir kurumdur. İlin sorunlarını yerinden yönetimle çözüme kavuşturan il genel meclisi geçtiğimiz yıllarda 31 ilçemizde önemli hizmetlerde bulundu. Farklı siyasi partilere mensup meclis üyeleri daha önceleri olduğu gibi yine birlikte uyumlu bir çalışma sergileyerek 20. dönemde de önemli hizmetlere imza atacaklarına inanıyorum. Ben şimdiden kendilerine başarılar diliyorum” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri