Yeni icatla yakıtta yüzde 25 tasarruf

Kalorifer kazan baypası mucidi Kalorifer Doğalgaz Tesisat Ustası, Usta Eğitimci Adıgüzel Eraslan, icadını kullanıp da fayda görmediğini söyleyen herkese masrafını kendisinin ödeyeceğini söyledi.
 İcadının başta en az yüzde 25 yakıt tasarrufu (Dumanlı yakıtlar) olmak üzere birçok alanda fayda sağladığını söyleyen Eraslan, buluşunu 7 milyar insanın yaşadığının düşünüldüğü dünyaya hibe ettiğini kaydetti. Buluşu hakkında bilgiler veren Eraslan, “Burada binayı ısıtmak için gönderilen soğuyarak geri gelen suyu kalorifer kazanına uğratmadan tekrar gönderiliyor. Isıtmada kullanılacak suyun 4’te biri kalorifer kazanından, 4’te üçü de binayı dolaşıp geri gelen sudan karşılanıyor. Bu, başta suyun sıcaklığının yükselip alçalmasından kaynaklanan birçok tehlikeyle birlikte yine birçok fayda da sağlayarak konforlu sıcaklık sunuyor” ifadelerine yer verdi.
Kalorifer kazan baypasının sağlayacağı özellikler hakkında bilgiler veren Eraslan, “Kalorifer kazanlarının ısı alma yüzeylerinin terlemesini ve buna bağlı olarak oluşan korozyonu önler, dolayısıyla kazanın uzun ömürlü olmasını sağlar. Dumanlı yakıtlarda kalorifer kazanlarının ısı alma yüzeylerinin ziftlenmesini önler, kazanın kapasitesinin düşmesini önler. Yaktığımız yakıtın ısısı, kazanın ısı alma yüzeyleri temiz olduğundan dolayı kazan suyuna rahat geçer ve yaktığımız yakıttan en azından yüzde 25 daha yüksek verim alırız. Bununla birlikte özellikle Konya için önemli bir sorun olan hava kirliliği de bir nebze azalacak. Kazanlarda yapılması gereken temizlik süre aralığı da uzar. Kalorifer tesisatındaki boruların uzamasını veya kısalmasını yani genleşmesini en azından yüzde 10 civarına kadar azaltır ve tesisattaki genleşmeden dolayı çıkan sesleri yok eder” dedi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri