Yeni döneme sabah namazı ile Bismillah

Anadolu Gençlik Derneği yeni döneme sabah namazı ile başladı. AGD Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, “Biz gençliği geleceğin yeni Türkiye’sinin mimarı olarak görüyoruz” dedi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya şubesi 44. dönem çalışmalarına hızlı başladı. Geçtiğimiz hafta sonu ortaokul öğrencilerinin “Kâşif grupları” camiler haftası münasebetiyle 6 Ekim cumartesi günü tarihi Kapu Cami’inde öğle namazında buluştu. Çok sayıda ortaokul öğrencisinin katıldığı program ile birlikte Anadolu gençlik derneği Konya şubesi 44. dönem çalışmalarını başlattı. Anadolu Gençlik Derneği mensubu ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri geçtiğimiz hafta sonu yeni dönemin başlangıcını Konya’nın merkezinde bulunan 5 ayrı camide gerçekleştirdi. Meram ilçe teşkilatı Amber Reis Cami’inde, Karatay ilçe teşkilatı İplikçi Cami’inde, Selçuklu ilçe teşkilatı Hacıveyiszade Cami’inde, üniversite öğrencileri Kapu Cami’inde, Bosna Hersek temsilciliği ve Selçuk üniversitesi öğrencileri ise İbrahim Hakkı Konyalı Cami’inde buluştu. Cami çıkışında dernek merkezlerinde buluşup kahvaltı yapan gençler, kahvaltıdan sonraki sohbetin ardından dağıldı. Meram ilçe binasında gençler ile bir araya gelen Anadolu Gençlik Derneği Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, gençler ile hasbihal etti.

BİZİM ASIL GÜCÜMÜZ İMANLI VE İNANÇLI EVLATLARIMIZ

Kahvaltının ardından yaptığı konuşmada, gençliğin önemine değinen başkan Parlak, "Bir milletin asıl gücü tankı, topu, tüfeği değil; imanlı ve inançlı evlatlarıdır" hedefi doğrultusunda inançlı nesillerin inşası için AGD’li  gençlerle çalışmalarını sürdürüyoruz. Milli ve manevi değerlerine bağlı bir neslin inşası için gayret eden Anadolu Gençlik çalışmalarına devam ediyor. ‘İşin başı İslam, direği namaz, zirvesi de cihattır’ hadis-i şerifi gereğini yerine getiriyor” dedi.

YENİ TÜRKİYE’NİN MİMARI GENÇLER

“Gençlik yetiştirmek bizim en önemli gayemiz” diyen Başkan Parlak, şöyle konuştu: “Çünkü genç, inancı ve idealleri uğruna fedakârlık yapabilendir. Yani bizim genç olabilmemiz lazım, genç yetiştirmemiz lazım. Gençlik bizim için, ülkemiz için önemli bir dinamizm. Gençliğimiz, ahlaki sistemimizin teminatı. Biz gençliği geleceğin yeni Türkiye’sinin mimarı olarak görüyoruz. Bugün gençliğimize baktığımızda bazılarının gayesiz, sorumsuz gibi durduğunu, bazılarının kendilerini oyun ve eğlenceye kaptırdığını, bazılarının kötü niyetli şer odaklarının ağına düştüğünü görüyoruz. Manzaranın bu siyah rengine baktığımızda gençliği, cami ile buluşturma projesinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anlamış oluruz. Camilerimiz ki, bizi muhabbet için, kardeşlik için, meşveret için toplayan, ruhlarımıza dinginlik veren merkezler olduğunu görüyoruz. Artık mihraplar, minberler sadece cumadan cumaya değil her vakitte gençlerimizle neşelenmek istiyorlar.”

HÂLİD ŞEN

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri