Yeni dönem başlıyor

2019-2020 eğitim öğretim yılı 3 aylık tatilin ardından başladı. Konya genelinde 2 bin 723 okul ve kurumda, 452 bin 210 öğrenci yeni döneme "merhaba" derken öğrenciler kadar velilerin de heyecanlı oldukları görüldü

2019-2020  eğitim ve öğretim yılı, çalan ilk ders zili ile başladı.Yaklaşık 8 ay sürecek zorlu eğitim maratonu başladı. Geçtiğimiz hafta 1. sınıf, 5. sınıf ve 9. sınıf öğrencileri için çalan ders zili; bugün de ara sınıf öğrencileri için çaldı. 3 aylık yaz tatili sona erdi. Ziller çalındı, okullar öğrenciler ile doldu taştı. Türkiye genelinde 18 milyon öğrenci, 900 bin  öğretmen yeni yıla başlangıç yaptı. Konya genelinde ise 452 bin 210 öğrenci yeni eğitim öğretim yılının ilk ders ziliyle sınıfları doldurdu. Yaklaşık 3 aylık bir tatilin ardından yeni eğitim öğretim yılı için okullara koşan öğrencilerin heyecanları gözlerinden okundu.

ÖĞRENCİLERDEN İLGİYİ EKSİK ETMEYİN

Eğitim Bir-Sen Konya Şube Başkanı Nazif Karlıer, yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlara vesile olmasını temenni etti. Karlıer, ders zilinin çalması ile birlikte öğrencilerin yeni ve zorlu bir maratona başlangıç yaptığını belirtti. 3 aylık tatil sürecinin ardından adaptasyon noktasında bazı öğrencilerin zorlanabileceğini söyleyen Karlıer, “Bu konuda, velilere ve öğretmenlere büyük sorumluluklar düşüyor. Eğitim işi sabır gerektiren bir alandır. 3 aylık tatilin, güneşin, denizin ve bol bol dinlenmenin ardından okul sıralarında oturmak bazı öğrencilere zor gelebilir. Öğrencilerden ilgi eksik edilmemeli” dedi.

3 AY SONRA ERKEN UYANDILAR

Öğrenciler, sabahın erken saatlerinde okula gitmenin heyecanını yaşarken, okul servisleri de trafikte yoğunluk oluşturdu. Mahalli şartlar dikkate alınarak yapılan düzenlemenin ardından Konya'da ikili eğitim yapan okullar, sabah saat 07:30'da ders başı yaptı. Özel Öğretim Genel Müdürlüğü'ne bağlı olarak faaliyet gösteren okullarda saat 08:30'da  ders başlarken; tekli yani tam gün eğitim yapan okullarda da ilk ders zili, 08:30'da çaldı.  Ayrıca 5 gün boyunca okula geç giden ve ilk derse geç kalan öğrencilerin, yarım gün yok sayılacağı belirtildi.

İLK GÜN TANIŞMA HEYECANI YAŞAYACAK

Öğrenciler, bugün yıl boyunca okutulacak olan kitaplarını ve ders programını alacak. Her ders için gerekli olan araç ve gereçlerin temini için listesini yapacak. Okul çıkışında velisi ile birlikte çarşıya çıkan öğrenciler; en çok defter ve cilde yönelecek. Ayrıca öğretmenler, yıl boyunca işlenecek konulara dair değerlendirmelerde bulunacak. Ayrıca yeni eğitim ve öğretim döneminin ilk günü  öğretmen ve öğrenciler, birbirleri ile tanışacak.

EMRE ÖZGÜL

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri