Yeni dolandırıcılık yöntemi pes dedirtti! Başkasının aracını böyle sattı

İstanbul’da 21 yaşındaki bir genç internette gördüğü aracı almak istedi. Dolandırıcı hem araç sahibini hem de aracı satın almak isteyen genci 'sizinle kuzenim ilgilenecek' diyerek kandırdı.

İstanbul’a çalışmaya gelen 21 yaşındaki inşaat işçisi İbrahim Özer, bir sitede satılık araç ilanına denk geldi ve iletişime geçti. Ancak aracı almak için aradığı kişi, onu dolandırmak isteyen bir dolandırıcı çıktı.

“BEN KIZILAY’DA GÖREVLİYİM, KUZENİM ARACI SANA GETİRECEK”

Özer, başına gelenleri şöyle anlattı:

Aracın sahibi ilk başta ilana koymuş. Sekiz yüz bine koymuştu. Bu üçkağıtçı da adama demiş. Ben senden sekiz yüze alacağım. İkimizi de kuzeni olarak tanıtmış işte beni de demiş kuzenlerim gelip senden aracı alacak. Ona da demiş kuzenim alacak. Öyle bizi kandırdı. Bana söyledi dedi Kızılay'da çalışıyorum. Hatay'da ben görevliyim. Işte benim kuzenim orada aracı senin yanına getirecek, bakacaksın araca"

Aracın gerçek sahibi, bir miktar kapora alarak ilanı kaldırdı. Dolandırıcı ise aynı fotoğrafları kullanarak plakayı saklayıp aracı piyasa değerinin altında ilana verdi.

Özer, aracı görmeye gitti ve beğendi. Fakat dolandırıcı, aracın gerçek sahibine onunla detay konuşmamasını söylemişti.

Notere gidip satış işlemlerini yapmak için anlaştılar. Bu esnada dolandırıcı sürekli mesaj atarak durumlarını öğreniyordu.

700 BİN LİRA YATIRDI

Özer, olayın devamını şöyle aktardı:

"Bu benden para istiyor. Para atmadan ben kuzenime imza attırmam. Dolandırıcı aracın sahibiyle de konuşuyor parayı gönderiyor. Benim adıma İbrahim Özer adına sahte dekontlar gönderiyor."

Dolandırıcıya 700 bin lira gönderen Özer, bir daha numaraya ulaşamadı.

Parasını kaybeden genç, hemen savcılığa giderek şikayetçi oldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri