Yeni Doğan İngiliz Prens, Drakula İle Akraba Çıktı

Romen gazetesi 'Adevarul', yeni doğan İngiliz prensin Romanya’nın efsane kazıklı voyvodası Drakula (Vlad Tepeş) ile akraba olduğunu yazdı.

Romen gazetesi 'Adevarul', yeni doğan İngiliz prensin Romanya’nın efsane kazıklı voyvodası Drakula (Vlad Tepeş) ile akraba olduğunu yazdı. Gazete, okuyucularına İngiliz kraliyet ailesinin ve yeni prensin Transilvanya doğumlu Drakula ile kan bağını soy ağacı ile yayınladı.

Haberde, Prens Charles ve Kraliçe 2. Elizabeth ve yeni prensin, 15. yüzyılda Romanya'yı yöneten Drakula'nın (Kazıklı Voyvoda) ile akraba olduğunu açıkladı. Akrabalık bağının o devirde kraliyet aileleri arasında yapılan evliliklerden kaynaklandığı belirtildi.

İngiliz kraliyet ailesinin soy ağacını yayınlayan yazar David Hughes de Drakula’nın İngiliz kraliyet ailesi ile akraba olduğunu yazmıştı. Ayrıca İngiliz Prensi Charles da, geçtiğimiz yıllarda Kazıklı Voyvoda ile akraba olduğunu belirtmişti.

Charles’in Romanya ve özellikle Transilvanya’da ev satın alması, Drakula’nın yaşadığı yerlere özel ilgisi ve bölgeyi sık sık ziyaret etmesinin bu bağlarla ilgisi olabileceği belirtiliyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri