Yeni Cumhurbaşkanı Birleştirici Olmalı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Büyük Birlik Partisi (BBP), ilk defa halk tarafından seçilmesi açısından kritik bir öneme sahip olan cumhurbaşkanı seçimini değerlendirdi. MHP İl Başkanı Serhat Albayrak, anketlerde...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Büyük Birlik Partisi (BBP), ilk defa halk tarafından seçilmesi açısından kritik bir öneme sahip olan cumhurbaşkanı seçimini değerlendirdi. MHP İl Başkanı Serhat Albayrak, anketlerde halkın algısının değiştirildiğini savundu. CHP İl Başkanı Ulaş Karasu ise Başbakan Erdoğan’ın devletin tüm imkânlarını kullandığını, buna karşın çatı adayın kıt imkânlarla kampanya yürüttüğünü söyledi. BBP de parti olarak alınan karara uyduklarını, ülkenin birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu, bunu cumhurbaşkanının sağlaması gerektiğine işaret etti.

MHP İl Başkanı Serhat Albayrak, seçimde sandık başına gitmeyen vatandaşların seçim sonucuna etki ettiğini söyledi. “Tayyip Erdoğan’a oy vermeyi düşünmeyen seçmenler sandığa gitmiş olsalardı, çok farklı bir sonuç ortaya çıkacaktı. Belki de oy oranları tam tersine dönebilecekti.” diyen Albayrak, seçimde yüzde 75 oranında bir katılım olduğunu aktardı. Albayrak, “Demokrasimiz adına bizi üzüntüye sevk eden bir husus şu oldu ki seçime katılım oranı çok düşüktü. Katılım yüzde 75 civarında kaldı. Sandığa katılanlardan ise yüzde 26 geçersiz oy kullanan oldu. Bu şekilde baktığınızda neredeyse seçmenlerin yarısı oy kullandı. Hal böyle olunca da oy oranı olarak çok farklı bir görüntü ortaya çıktı.” dedi.

Başbakan'ın, devletin tüm imkanlarını kullanarak yapmış olduğu çalışmalarda yandaş anket şirketleri tarafından ve yandaş medya aracılığı ile servis edilen anketlerde yüzde 55 civarında oy alacağı gösterildiğini savunan Albayrak, bu sonuçtan vatandaşların etkilendiğini kaydetti.

“ÜLKENİN BİRLİĞİ İÇİN ÇALIŞMASINI BEKLİYORUZ”

Yapmış oldukları çalışmalarda, sürekli olarak Türk milletinin birlik ve bütünlüğü için hareket ettiklerini aktaran Serhat Albayrak, “Cumhurbaşkanından bunu bekliyoruz. Ayrıştırıcı, kamplaştırıcı ve kutuplaştırıcı cumhurbaşkanı olmaktan ziyade Türk milletinin birliği ve bütünlüğü için görev yapmasını temenni ediyoruz.” şeklinde konuştu.

“17 MİLYON SEÇMEN SANDIK BAŞINA GİTMEDİ”

CHP İl Başkanı Ulaş Karasu ise Başbakan'ın devletin tüm imkanlarını kullanarak seçim kampanyası yürüttüğünü hatırlatarak, “Diğer 2 aday ise kısıtlı bağışlarla seçim çalışmaları yaptı. Başbakan; devletin imkanları, uçağı, araçları, bakanları, valisi, müsteşarları, kurumları ile seçime giderken, diğer 2 aday ne yazık ki sadece bağışlardan oluşan kısıtlı bütçelerle bir seçim kampanyası yürüttü. Türkiye demokrasisi açısından üzüntü vericidir.” diye konuştu.

Vatandaşların büyük oranda sandığa gitmediğini söyleyen Karasu, “İnsanların sandık başına gitmemesi 17 milyon insanın oy kullanmaması kaygı verici bir olaydır. Başbakan, 56 milyon seçmenin bulunduğu bir ülkede 20 milyon civarında oy aldı.” şeklinde konuştu.

“CUMHURBAŞKANI BİRLEŞTİRİCİ OLMALI”

Başbakan’ın cumhurbaşkanı seçildiğini ve artık birleştirici olması gerektiğine vurgu yapan Karasu, şöyle devam etti: “Bundan önce göstermiş olduğu uygulamalara devam ederse, ayrılıkçı dilini kullanmaya, insanları bölmeye ve parçalamaya devam ederse bizim zaten cumhurbaşkanımız olmayacaktır. Çünkü konuştuğu üslup, izlediği siyaset tarzı insanları kamplaştırmış ve gerginleştirmiştir. Türkiye’de hukuk ve adalet ayaklar altındadır. Bu şartlarda kafasının arkasında hangi planların olduğunu bilmediğimiz bir kişinin cumhurbaşkanı olması, Türkiye adına da kaygı vericidir.”

“ÜLKE BİRLİK BERABERLİĞE İHTİYAÇ DUYUYOR”

BBP Merkez İlçe Başkanı Ömer Ağdoğan da seçimde teşkilat olarak genel merkezin, istişareler sonucu almış olduğu karar doğrultusunda hareket ettiklerini kaydetti. Ağdoğan, şöyle dedi: “İnandığımızı yaptık ve bundan sonra da inandığımızı yapmaya devam edeceğiz. Teşkilatımız, bu seçimlerde birlik ve beraberlik içinde bölge sorumlularımız, okul sorumlularımız, sandık görevlilerimiz ve müşahitlerimiz sandığa sahip çıktı.

Seçim sonuçları itibari ile cumhurbaşkanlığı makamına seçilen Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik ederken, kendisinden toplumun her kesimini kucaklaması, uzlaşmacı bir tavır sergilemesi ve herkesin cumhurbaşkanı olduğunu açıkça ifade etmesini beklediğimi de ifade ediyorum. Ülkemizin en çok ihtiyaç duyduğu şey birlik beraberlik ve uzlaşıdır. Bunun da öncülüğünü yeni seçilen cumhurbaşkanımız yapmalıdır.”

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri