Yeni Cephe Azez

TSK, Suriye’nin Afrin bölgesindeki terör örgütlerine yönelik yürüttüğü ‘Zeytin Dalı Harekâtı’nın 3. Gününde yeni cephe açıldı.

TÜRK Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Suriye’nin Afrin kentindeki PYD-YPG/PKK ve DEAŞ hedeflerine yönelik gerçekleştirdiği ‘Zeytin Dalı Harekâtı’, 3’üncü gününde kara operasyonuyla devam etti. Dün yeni bir cephe açan TSK, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile Zeytin Dalı Harekâtı’nda terör örgütü PYD/PKK’nın işgalindeki Afrin’e doğusundaki Azez’den operasyon başlattı. Kara unsurlarının hedef topraklara girdiği bilgisi alındı. Operasyonda çok sayıda ÖSO unsuru da yer alıyor. Bu arada TSK’ya ait savaş uçakları, Afrin için fiziki korunma sağlayan stratejik önemdeki Burseya Dağı’nda yuvalanan terör hedeflerini vurdu. Terör örgütü, Burseya Dağı’nın hem Kilis il merkezi hem de muhaliflerin kontrolündeki Azez’e bakan konumu sayesinde bu bölgelerdeki sivilleri havan, top ve füze saldırılarıyla hedef alıyor. Gece boyunca da, Hatay ve Kilis sınırından Afrin’e doğru top atışları yapılırken, Azez bölgesinde ise Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile teröristler arasında çatışma çıktığı bildirildi.

OPERASYON HAVA HAREKÂTIYLA BAŞLAMIŞTI

El Bab’da şehit düşen 72 askeri temsil eden, Türk Hava Kuvvetleri’ne ait 72 savaş uçağının 20 Ocak Cumartesi günü saat 17.00’de, Afrin’deki mevzileri bombalamasıyla başlayan ‘Zeytin Dalı Harekâtı’nda 3’üncü güne girildi. İlk gün hava operasyonuyla belirlenen mevziler imha edilirken, TSK birlikleri, geçtiğimiz gün saat 11.05’te, Kilis’in Gülbaba mevkisinden kara birlikleriyle Suriye’ye girdi. Hem havadan hem de karadan ÖSO güçleriyle birlikte Afrin’in 5 kilometre içine kadar giren birlikler, 11 köyü PYD-YPG/PKK’dan aldı.

11 NOKTA TERÖR ÖRGÜTÜNDEN TEMİZLENDİ

Burseya’nın teröristlerden temizlenmesiyle Türkiye sınır hattı ile birlikte Azez ve çevresindeki Suriyeli sivillerin güvenliğine yönelik tehditler azalmış olacak. Bu arada, sınır hattındaki TSK birlikleri de Cinderis beledesinde Celeme, Hemidiyye, Haclar, Freriye ve Tel sellür köylerindeki PYD/PKK mevzilerini topçu atışına tutuyor. TSK ve harekâta destek veren ÖSO, dün Afrin’e kuzey, kuzeybatı ve batı bölgelerinden girerek 11 noktadan terör örgütünü temizledi.

TÜRKİYE’NİN MEŞRU MÜDAFAA HAKKI

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) önceki gün Zeytin Dalı Harekâtını başlattığını duyurmuştu. Genelkurmay Başkanlığının açıklamasında, harekâtın Türkiye’nin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin terörle mücadeleye yönelik kararları ve Birleşmiş Milletler sözleşmesinde yer alan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde, Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak icra edildiği bilgisine yer verilmişti. Açıklamada, yalnızca teröristlere ait noktaların hedef alındığı, sivillere zarar gelmemesi için her türlü hassasiyetin gösterildiği vurgulanmıştı.

19 ROKET DÜŞTÜ

Kilis ve Hatay’ın Reyhanlı ilçesine, operasyon boyunca toplam 19 roket isabet etti. Her iki bölgede 1 kişi öldü, 17’si Suriyeli 54 kişi de yaralandı. Reyhanlı’da roketlerin isabet ettiği bölgede ise 15 araç, 4 mesken ve 10 işyeri hasar gördü. Suriye’nin Rasulayn bölgesindeki terör örgütü PYD/PKK mensuplarınca açılan ateş sonucu Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde de bir asker hafif yaralandı. Sınırda konuşlu Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı birliklerin anında misliyle karşılık verdiği olay sırasında Rasulayn’daki terör hedeflerinin tam isabetle vurulduğu belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri