Yeni bir “Tarih”  yazmak  için..

Konyaspor’da gözler ligin final maçı sayılan Fenerbahçe karşılaşmasına çevrildi. 2. sırada bulunan yeşil-beyazlı ekip en yakın takipçisi olan İstanbul ekibini deplasmanda yenerek puan farkını açmak ve kulüp tarihine Şampiyonlar Ligi apoletini de eklemek i

Konyaspor camiasında Şampiyonlar Ligi heyecanı yaşanıyor.  Ligin 30. haftasına en yakın rakibi Fenerbahçe’nin 5 önünde ikinci sırada giren yeşil-beyazlı ekipte tüm camia yeni bir tarihi başarı için kilitlenmiş durumda. UEFA Avrupa Liginde art arda 2 sezon mücadele eden Anadolu Kartalı bu sezon sonunda ise UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerinde boy göstererek yüz yıllık kulüp tarihine büyük bir başarı daha eklemek istiyor 

FİNAL GİBİ MAÇ OLACAK 

Sezonun 29. hafta maçında Kayserispor’u deplasmanda müthiş bir geri dönüşle 3-2 yenen Konyaspor pazar günü lig ikinciliği için final gibi bir maça çıkacak.  Galatasaray ve Kayserispor’u yenerek puanını 55 yaparak 2. sıradaki yerini koruyan Anadolu Kartalı hafta sonu en yakın takipçisi  Fenerbahçe ile karşılaşacak.  Başakşehir, Alanya, Adana Demirspor ve Beşiktaş’ın yenildiği haftada  Konyaspor rakipleri ile olan puan farkını iyice açarken haftayı galibiyetle kapatan Fenerbahçe ile puan farkı 5’e düştü. 

Sezonu 2. sırada tamamlayarak Şampiyonlar Ligi elemelerine gitmek ve tarihine yeni başarı eklemek için büyük çaba harcayan İttifak Holding Konyaspor pazar günü ligin belki de en kritik karşılaşmasına çıkacak. Yeşil-beyazlı ekip arasında 5 puanlık fark bulunan Fenerbahçe ile deplasmanda karşı karşıya gelecek.  Anadolu Kartalı bu maçı kazandığı takdirde rakibi ile puan farkını 8’e yükseltmiş olacak ve ligi 2. sırada bitirme adına çok büyük bir avantaj sağlamış olacak. 

Bu senaryo gerçekleştiği takdirde Konyaspor kalan 8 maçını daha rahat bir şekilde geçirme şansı da yakalamış olacak. 

Anadolu Kartalı zorlu maçın hazırlıklarına pazartesi günü yaptığı idman ile başlamış ardından dünü izin yaparak geçirmişti. Yeşil-beyazlı ekip kritik maçın hazırlıklarına bugün yeniden başlayacak. 

BAŞARILARINA YENİSİNİ EKLEKMEK İSTİYOR 

Konyaspor, aynı zamanda gözünü puan rekoruna dikti. Temsilcimiz, kalan haftalarda sadece 12 puan alması durumunda ligdeki puan rekorunu kıracak. Anadolu Kartal', 2015-2016 sezonunda Aykut Kocaman döneminde 66 puanla sezonu tamamlamış ve Süper Lig tarihinin en iyi puanını yakalamıştı 29. hafta sonunda 55 puan toplayan İlhan Palut'un öğrencileri, kalan 9 maçta bu rekorunu kırmaya çalışacak. Yeşil-beyazlı ekip, 2015-2016 sezonunda 29. haftayı 56 puanla 3. sırada geçmişti. 

SPOR SERVİSİ 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri