Yemen'de sular durulmuyor

HÜKÜMET YETKİLİSİ: "SALİH HAFİF YARALI"
SANA (A.A) -  Yemen'de Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih'in hayatta olduğunu ve kısa süre içinde ulusa sesleneceğini bildiren bir hükümet yetkilisi, Salih'in devlet başkanlığı sarayına yapılan saldırıda hafif yaralandığını kaydetti.
Enformasyon bakan yardımcısı Ebu El Cenadi, "devlet başkanı iyi, bir saat içinde halka seslenecek" dedi.
Cenadi, saldırıda diğer yetkililerden de hafif yaralananlar olduğunu açıklarken, bir başka hükümet yetkilisi yaralanan başbakan yardımcısının durumunun ağır olduğunu söyledi. Aynı yetkili Salih ve başbakan yardımcısından başka Başbakan Ali Muhammer Mücaver, meclis başkanı ile bir devlet başkanı yardımcısının da yaralandığını kaydetti.
Güvenlik kuvvetleriyle muhalif aşiret güçleri arasındaki sokak çatışmaları sırasında vurulduğu haber verilen devlet başkanlığı sarayı, bazı kaynaklara göre havan topu mermisiyle bazı kaynaklara göre de roketle vuruldu.
Bir yetkili, bir roketin devlet başkanlığı sarayı içindeki camiye, içeride yetkililer bulunduğu sırada isabet ettiğini anlattı.
Yemen'deki muhalefetin kontrolündeki bir televizyon kanalı, Salih'in saldırıda öldürüldüğünü iddia etmişti.
Bu arada, başkent Sana'nın güneyinde devlet başkanlığı sarayının bulunduğu bölgeden yoğun top atışı sesleri geliyor.
Yerel basına açıklama yapan bir hükümet yetkilisi, hükümet güçlerinin başkanlık sarayına düzenlenen saldırıya şiddetle karşılık verileceğini açıklamıştı.
Ülkede ocak ayında, 30 yıllık Abdullah Salih yönetimine karşı başlayan ayaklanmada son iki haftadır başkentte muhalif aşiret güçleriyle hükümet kuvvetleri arasında şiddetli çatışmalar olurken, aşiret güçlerinin ilk kez Salih'i hedef aldığına işaret ediliyor.

YEMEN'DE DEVLET BAŞKANLIĞI SARAYINA DÜZENLENEN SALDIRI SONRASI
SALİH'E BAĞLI GÜÇLER, AŞİRET LİDERLERİNİN EVLERİNİ BOMBALIYOR

SANA (A.A) - Yemen'de aşiret üyelerinin Devlet Başkanlığı sarayına saldırısının ardından, Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih'e bağlı güçlerin aşiret liderlerinin evlerini bombaladığı bildirildi.
Güvenlik kaynakları Reuters ajansına yaptıkları açıklamada, saraya saldırının ardından aşiret liderlerinin evlerinin bombardımana tutulduğunu belirtti.
Bu arada El Arabiya televizyonu, hükümetin, Salih'in de yaralandığının bildirildiği saldırıdan Sadık El Ahmar'ın lideri olduğu aşiret grubunu sorumlu tuttuğunu duyurdu.

KİK'TEN YEMEN'DE TÜM TARAFLARA  ÇATIŞMALARI DURDURMA ÇAĞRISI: "YEMEN'DEKİ ÜZÜCÜ DURUMUN KİMSEYE YARARI YOK"

DUBAİ (A.A) -  Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) Genel Sekreteri Abdüllatif El Zeyani, Yemen'deki tüm tarafları çatışmaları durdurmaya çağırdı.
El Zeyani, El Arabiya televizyonuna verdiği demeçte, "Konsey'in, Yemen'de akan kanın durması için tüm taraflara derhal çatışmaları durdurması çağrısında bulunduğunu" belirterek, KİK'in Yemen'e destek için bütün çabayı sarf etmeye hazır olduğunu kaydetti.
KİK Bakanlar Konseyinin, Yemen'deki kaygı ve üzücü durumu izlediğini açıklayan El Zeyani, bu ülkedeki üzüntü verici durumun kimsenin yararına olmadığını ifade etti.   
Yemen'de, muhalif aşiret güçleriyle hükümet güçleri arasında başkent Sana'da şiddetlenen sokak çatışmaları sırasında bugün devlet başkanlığı sarayı vurulmuştu. Saldırıda Yemen Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih, Başbakan Ali Muhammer Mücaver, Başbakan Yardımcısı ve Meclis Başkanı yaralanmış, 4 muhafız ölmüştü.
Ülkede ocak ayında 30 yıllık Abdullah Salih yönetimine karşı başlayan ayaklanma çerçevesinde, son iki haftadır başkentte muhalif aşiret güçleriyle hükümet kuvvetleri arasında şiddetli çatışmalar oluyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri