Yemen kaynıyor

ON BİNLERCE MUHALİF GEÇİCİ HÜKÜMET İÇİN BASTIRIYOR. HÜKÜMET YANLILARI GÖSTERİLERE DEVAM EDİYOR
SANA (A.A) - Yemen'de rejim karşıtı on binlerce muhalif geçici hükümetin kurulması için ''Baskı Cuması'' sloganıyla gösteriler düzenliyor.
Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih taraftarı hükümet yanlısı protestocular ise Salih'in tedavi için gittiği Suudi Arabistan'dan sağlık durumuyla ilgili iyi haberlerin gelmesinden sonra ''geri dönüş'' çağrısında bulundu.
Muhalefet kanadının, devlet başkanlığına vekalet eden Abdu Rabbu Mansur Hadi'ye hafta içi verdiği ''geçici hükümeti cumaya kadar kurma'' ültimatomundan sonra, 60. caddede yapılan gösterilerde Hadi'ye yönelik baskıların arttırılacağı ve Salih'in gidişine yönelik memnuniyetlerin tekrarlandığı sloganlar öne çıktı.
Göstericiler, Hadi için Salih'in ordunun başındaki oğlu Ahmed'in ''kuklası'' nitelendirmesi yaparken, Ahmed'in de bir an önce ülkeyi terk etmesi gerektiğini vurguladı.
Salih taraftarı binlerce kişinin katıldığı ''70. meydan'' gösterilerinde ise Salih'e yönelik sevgi gösterileri düzenlenirken, Suudi Arabistan'dan önceki gün gelen başarılı ameliyat haberleri ''geri dönüş'' beklentisi oluşturdu.
Salih'in yokluğunda göstericilere kimin hitap edeceği merak edilirken, göstericilerin sık sık attığı ''Millet Ali Abdullah Salih'i istiyor'' sloganları muhaliflerin sembolleşen ''Millet düzenin değişmesini istiyor'' sloganına gönderme olarak nitelendirildi.

YEMEN'İN GÜNEYİNDE ÇATIŞMA: 8 KİŞİ ÖLDÜ

ADEN (A.A) - Yemen'in güneyindeki Lehc eyaletine bağlı El Habileyn kentinin dış kesimlerinde ayrılıkçı militanların bir askeri kontrol noktasına saldırı düzenlediği, çıkan çatışmada 8 kişinin öldüğü bildirildi.
Yetkililer ve görgü tanıkları, ölenlerden 5'inin asker, 3'ünün militan olduğunu belirtti.
Yetkililer, bölgede yaklaşık 3 aydır ilk kez çatışma çıktığını söyledi.
Yemen'in güneyinde bugün ayrıca El Kaide militanlarının mevzilerine hava saldırısı düzenlenmiş, 3 kişi ölmüştü.

HAVA SALDIRISINDA 3 KİŞİ ÖLDÜ

ADEN (A.A) - Yemen'de El Kaide militanlarının mevzilerine hava saldırısı düzenlendi, 3 kişi öldü.
Adının açıklanmasını istemeyen bir yerel yetkili, El Kaide üyesi Nadir El Çaddari'nin babası, annesi ve kız kardeşinin Caar bölgesini hedef alan saldırıda öldüğünü belirtti.
ABD güçleri Yemen'in güneyinde geçen hafta El Kaide güçlerini vurmuştu.
3 Haziran'daki saldırıda El Kaide'nin orta düzey üyelerinden Ebu Ali el Harithi'nin öldürüldüğünü belirten bir yetkili, bunu 5 Haziran'da bir insansız hava aracı saldırısının izlediğini söylemişti. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri