Yellen konuştu dolar rekor kırdı

Fed Başkanı Janet Yellen'in dün yaptığı konuşmasında faiz artırımı sinyali vermesiyle dolar/TL 3.39'u da geçerek yeni rekor kırdı.

Dolar/TL ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen’ın faiz artışına yönelik açıklamalarının ardından dolarda global değer kazancı ve içerideki siyasi endişelerle 3.39’u aşarak tarihi zirveye yükseldi.

Fed Başkanı Janet Yellen, ABD’de açıklanan verilerin istihdamda artışa ve enflasyonda yükselişe işaret etmesi halinde faizlerin “görece yakın” dönemde artırılabileceğini söyleyerek, faizlerin gelecek ay artırılabileceğine dair açık bir ipucu verdi. Dolar/TL saat 10:25 itibariyle, tarihi zirve olan 3.3907’ye kadar yükseldi. Euro/TL ise 3.5887’den işlem görüyor.

Diğer taraftan yurtiçinde başkanlık, anayasa değişiklikleri, referandum gibi unsurlar ile jeopolitik riskler TL’deki kırılganlığın artmasına neden oluyor.

SPOT ALTIN 5,5 AYIN DİBİNDE

Altın fiyatları özellikle Fed Başkanı Yellen’ın Aralık ayında faiz artışına dair güçlü sinyaller vermesinin ardından dolardaki güçlenmenin devam etmesi üzerine beş buçuk ayın en düşük seviyesine geriledi.

Spot altının ons fiyatı yüzde 0.6 düşerek 1,208.56 dolardan işlem görürken, erken saatlerde 1,204.99 dolara kadar inerek 30 Mayıs’tan bu yana en düşük seviyeyi gördü. Yurtiçi altın piyasalarında ise altının gramı 131 liradan, çeyrek altın ise 216 liradan satılıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri