Yeğenlerine Örnek Olmak İçin 17 Yıl Sonra Üniversitede Okumaya Başladı

Kahramanmaraş’ta, sinema makinistliği yapan Mehmet Sait Kavuzkoz, yeğenlerine örnek olmak için liseden mezun olduktan 17 yıl sonra üniversite okumaya başladı. Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi...

Kahramanmaraş’ta, sinema makinistliği yapan Mehmet Sait Kavuzkoz, yeğenlerine örnek olmak için liseden mezun olduktan 17 yıl sonra üniversite okumaya başladı.

Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nü kazanan 34 yaşındaki Kavuzkoz, azmin hiçbir engel tanımadığını belirtti. Ara verdiği öğrenimini 17 yıl sonra yeniden devam ettiren makinist Sait Kavuzkoz, gündüz işinin başında çalışıyor, akşam üniversite sıralarında tarih öğreniyor. Üniversite sonrası için 'kısmet' diyen Kavuzkoz, imkan bulursa yurt dışında akademik kariyer yapmak istediğini ifade etti.

Yıllar sonra gelen başarıyla üniversite öğrencisi olmanın sevincini yaşayan Kavuzkoz: "Bu sene Sütçü İmam Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü ikinci öğretimi kazandım. Bu sene yeğenlerim de sınava girmişti onlara örnek olmak için ve üniversite hayalimi gerçekleştirmek için girdim." dedi.

İki yeğeninin de bu sene sınava girdiğini ancak başarısız olduklarını kaydeden Kavuzkoz: “Sınava giren yeğenime yaklaşık 30 puan fark attım. O hiçbir yeri kazanamadı, 19 yaşında liseyi daha yeni bitirdi. Dershaneye gidip yeniden hazırlanacak. Liseden mezun olduktan sonra 2 defa sınava girdim. Okumak içimde her zaman bir uhde olarak kaldı, her zaman bu isteği hissettim. Tarih en çok sevdiğim alan benim, onun için bu bölümü tercih ettim. Bittikten sonra bakalım, kısmet ama akademik kariyer yapmak istiyorum. Belki yurt dışında devam edebilirim." diye konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri