Yazılımı Türk, Üretimi Hollandalı Olan Süt Sağım Makinaları Türkiye'de

Tarım sektöründe 60’tan fazla ülkede faaliyet gösteren Lely, Türkiye’deki bayileri ile franchise sözleşmesi imzalayarak ilk robot satışlarını gerçekleştirdi.

Tarım sektöründe 60’tan fazla ülkede faaliyet gösteren Lely, Türkiye’deki bayileri ile franchise sözleşmesi imzalayarak ilk robot satışlarını gerçekleştirdi. Böylece Hollandalı şirketin, Türkiye’de süt sağım robotundan, otomatik yemleme sistemlerine kadar birçok ürünü tarım ve hayvancılık sektörünün kullanımına sunulmuş oldu. Lely ürünlerinin yazılımları Triodor yazılım firması tarafından Türk mühendisleri ile Türkiye’de yapılıyor.

Adile Sultan Sarayı Sakıp Sabancı Kandilli Eğitim ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen imza törenine Hollanda Konsolosluğu, Lely International ve Triodor Software’den yetkililerin yanı sıra sektörel paydaşlar ve çok sayıda basın mensubu katıldı. Güney Marmara Bölgesi için Balıkesir’den Onet, Ege Bölgesi için İzmir’den Fenka Grup ve İç Anadolu Bölgesi için Kayseri’den Çapar Makine ile sözleşme imzalandı. Lely’nin Türkiye bayisi olan bu şirketler aynı törende ilk müşterileriyle robot satış sözleşmesi de imzaladı.

Türkiye’nin süt sığırcılığı potansiyelinin çok büyük olduğunu, yeni açtıkları 3 şubenin bu potansiyele cevap veremeyeceğini belirten Hollandalı şirketin Güney Avrupa ve Türkiye Sorumlusu Herve Lazou, ilerleyen birkaç yılda Türkiye’de onlarca Lely Center’ın faaliyete geçeceğine inandığını söyledi. Şirketin Türkiye Genel Müdürü Doç. Dr. Erkan Gönülol, sağım robotlarının mucidi olan Lely’nin Türkiye’de olmasından büyük memnuniyet duyduğunu kaydetti. Gönülol, "Süt sığırcılığı emek yoğun bir iş ve bu emek en çok süt sağımında harcanıyor. Lely, piyasaya sunduğu ürünlerle hem çalışanlarının yaşam kalitesini yükseltmekte hem de yatırımcının daha fazla kâr etmesini sağlamaktadır." şeklinde konuştu. Dünya çapında var olan 22 bin robotun 15 bininin kendi şirketlerine ait olduğu bilgisini veren Gönülol, ortalama bir robotun 65 ineği sağabildiğini, süt sığırcılığı işletmesinde 50 ve 50’nin üzerinde hayvanı olanların tek robotla bu işi yapabileceklerini vurguladı.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri