Yazık bu şehre!

Konya, sadece Süper Lige veda eden Konyaspor ile değil diğer spor branşlarında da küme düştü. Basketbol ve voleybolda da mali sorunlara takılan ekiplerimiz sahneden silinmeye devam ediyor

Konya sporda küme düşüyor. 10 yıl aradan sonra yükselme başarısı gösteren ve 6 yıl Türkcell Süper Lig’de mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konyaspor’da yaşanan kaybın üzüntüsü devam ediyor. Konya’da oynanan Ankaraspor-Konyaspor maçının son düdüğü ile birlikte lige veda eden yeşil-beyazlılarda bir taraftan üzüntü devam ederken bir diğer taraftan da düşülen durumun içerisinden çıkmanın hesapları yapılıyor.

Yönetim kurulu ise yaptığı açıklamalarla yaşanan durumun vehametini bir kez daha ortaya koyuyor. Kulüp Başkanı Mehmet Ali Kuntoğlu, takımın küme düşmesinde tek sorumlunun kendileri olmadığını ve herkesin bunda pay sahibi olduğunu belirtirken, Futbol Şube Sorumlusu Zeki Çimen ise “Bu yönetim yapısıyla Konyaspor’dan hiçbirşey olmaz. Kan değişikliği yaparak, emin ellerde Konyaspor’un yeniden Süper Lig’e çıkması için gereken yapılmalıdır” dedi. Öte yandan sezonun bitmesi ile birlikte 14 futbolcunun sözleşmesi sona erdi. Ayman, Bülent Bölükbaşı, Cihan, Eren, Eray, İlker, Jefferson, Musa Büyük, Mustafa Er, Serhat Akın, Oğuzhan, Kratochvil, Ömer Gündostu ve Veysel’in Konyaspor ile yollarının ayrılması bekleniyor.
OLAĞANÜSTÜ GENEL KURULU KARARI ÇIKTI
Öte yandan Konyaspor’da beklenen ve zorunlu olan karar çıktı. Olağanüstü genel kurul 18 Haziran Perşembe günü yapılacak. Yeşil-beyazlı yönetimin önceki akşam yaptığı toplantıda alınana kararla, olağanüstü genel kurul, anılan gün saat 19:00’da Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled salonunda gerçekleştirilecek. Toplantıda yeterli çoğunluğun sağlanamaması halinde olağanüstü genel kurul, 25 Haziran 2009 Perşembe günü aynı yer ve saatte çoğunluğa bakılmaksızın gerçekleştirilecek. 13 maddeden oluşan genel kurul gündeminin 9. maddesini ise tüzük tadilatı oluşturmakta. Yönetim ve denetleme kurulu seçimleri ise 10. madde gereğince yapılacak.  
Konyaspor için taşınmaz malların alınması veya mevcut taşınmazların satılması konusunda yönetim kuruluna yetki verilmesi ise 11. madde’de yer almakta. Yeni başkan ve yönetim kurulunun seçileceği kongreye üyeler dışında izleyicinin alınmayacağı ileri sürüldü. Öte yandan, Konyaspor’da yeni dönem stratejisinin belirlenmesinin ardından sözleşmesi devam eden veya sona eren futbolcularla görüşmelere başlanacak. Alınan bilgilere göre, bazı futbolculara kulüp bulmaları önerilecek. Takımda kalması istenilen futbolcularla ise yeniden anlaşma yapılacak. Teknik direktör konusunun çözümü ise yeni yönetim kuruluna bırakılacak. Genel kurula kadar adayların belirlenmesi bekleniyor.
Süper Lig’e veda eden Konyaspor’un yanı sıra basketbol ve voleybolda da bu sezon başarısız sonuçlar alındı. Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi, Beko Basketbol Ligi’ne veda ederken Avrupa Kupaları’nda mücadele etme hakkı kazanan Ereğli Belediyespor Bayan Voleybol takımı ise maddi olanaksızlıklardan dolayı kupaya katılmayacağını açıkladı. ÇEV Kupası’nda temsilcimizin yerine Beşiktaş mücadele edecek.   
 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Spor Haberleri