"Yazıcıoğlu'nun 'Erdoğan Cumhurbaşkanı Olmaz' Sözüne Sadık Kalınca Saldırdılar"

Büyük Birlik Partisi (BBP) Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Hakkı Öznur, partileri ile Alperen Ocakları'na AK Parti kozmik odalarında kumpas kurulduğunu açıkladı. Kumpasa; Başbakanlık, İçişleri Bakanlığı ve Yenimahalle'nin (istihbarat)...

Büyük Birlik Partisi (BBP) Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Hakkı Öznur, partileri ile Alperen Ocakları'na AK Parti kozmik odalarında kumpas kurulduğunu açıkladı. Kumpasa; Başbakanlık, İçişleri Bakanlığı ve Yenimahalle'nin (istihbarat) destek verdiğini ileri süren Öznur, derin operasyonu yürütenlerin başında ise 25 yıl öncesinden İran çizgisinde olduklarını bildikleri ehli sünnet düşmanlığı yapan, radikal akımların içinde yer alan, ülkücü düşmanı tiplerin başı çektiğini söyledi. Öznur, neden hedef olduklarıyla ilgili olarak ise ''Başbakan'ın ‘Partinizi kapatın AKP'ye katılın' teklifini şiddetle reddettiğimiz, rahmetli şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu'nun, ‘BOP'un eş başkanı Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı adayı olamaz' çizgisine sadık kalıp toplumu cepheleştiren Erdoğan'a destek vermediğimiz için'' değerlendirmesinde bulundu.

Kamuoyuna açıklama yapan Öznur, BBP'yi karıştırmak için hükümetin özel görevli elemanlar tuttuğunu iddia etti. ''Organize fitne ofisler devreye sokuldu. Bürokrat ve parti görevlileri dahil kampanyada yer alan herkesi tespit ettik.'' diyen Öznur, yaşanan sürecin 28 Şubat'tan beter olduğunu vurguladı.

''Turlar; bugün medya, Başbakanlık, Balgat, Yenimahalle arasında yapılıyor.'' diyen Öznur, bunun şer merkezlerinin partiyi hedef alan dördüncü operasyonu olduğuna, para, ihale muslukları ile devlet imkânlarını sonuna kadar açıldığına değindi. Dik durmayı liderleri Yazıcıoğlu'ndan öğrendiklerini vurgulayan Öznur, ''Çukur ve sıfır adamların, fırıldakların, nifakçıların, münafıkların alçakça saldırıları, iftiraları, bizi hak davamızdan döndüremez.'' diye konuştu.

KAZA DEYİP ÖRTMEYE ÇALIŞIYORLAR

Öznur, AK Parti'nin BBP'ye karşı düşmanca tutumunun yerel seçimler öncesi başladığını, Muhsin Yazıcıoğlu pankartının indirilmesinin unutulmadığını belirtti. Başbakan Erdoğan ile yapılan her görüşmede, Yazıcıoğlu davasını gündeme getirdiklerini ancak Başbakan'ın meydanlarda inkar ettiğinden yakınan Öznur, “Cumhuriyet tarihinin en kolay yalan söyleyen, yüzü hiç kızarmayan, ölçüsü ve ilkesi olmayan ihtiraslı, kibirli, nefsinin esiri olmuş bir başbakan ile karşı karşıyayız. İftiracılara, fitnecilere milletin adamı denmez.” dedi.

Başbakan ve iktidarın bakanlarının bütün görüşmelerde, “Bu bir kaza” deyip olayı örtbas etmeye çalıştıklarını ifade eden Öznur, şunları söyledi: “Olayın kapatılması için yargıya ve diğer kurumlara baskı yapmaktadır. İmralı ve Kandil'le müzakereler yürüten AKP hükümeti, bilerek dosyayı kapattırmaya çalışıyor. Eski bakan çocukları ile iş adamı kılıklı İranlı Reza Zarrab'ın tahliye edilince ‘Hak yerini buldu' diyen Erdoğan, 6 yıl boyunca Yazıcıoğlu dosyasını gündeme getirmedi.” şeklinde konuştu.

Alperen Ocakları'na da seslenen BBP YİK Başkanı, iktidarın Alperen Ocakları'nı elindeki devlet, medya ve istihbarat gücüyle kapatmaya çalıştığına değindi. “Muhsini duruşa sahip hiçbir ocaklı, hiçbir dava adamı fitne merkezi AKP genel merkezine gitmez. Gidenler de ocak mensubu değildir. Fitne merkezine gidenleri camiamız biliyor. Ocaklar kapatılsın diyenler, Erdoğan'ın muhafızlığına soyundu. Sevgili Alperenler bu oyunu da el birliğiyle boşa çıkartacağız.” dedi.

"YAZICIOĞLU'NA SADIK KALDIK"

Yıllarca merhum Yazıcıoğlu'nun en yakınında çalışan isimlerden olan Hakkı Öznur, “BBP'ye neden kumpas kuruldu?” sorusunun cevabını ise şöyle sıraladı:

"Yargıya 'Yazıcıoğlu dosyasını kapatın' baskısı yapan AKP'ye 'Kapatamazsınız' dediğimiz, rüşvet ve yolsuzluklara karşı çıktığımız için. Kamplaşmaya, cepheleşmeye, kutuplaşmaya karşı çıktığımız için. Geçmişte 'parti-devlet' deyince CHP akla geliyordu, şimdi ise 'AKP geliyor' dediğimiz için. Despotçu zalim liderlere özenen Erdoğan'a ve otokratik siyasetine karşı çıktığımız için. 'Terörle müzakere değil mücadele olur' dediğimiz, Oslo'da veya başka merkezlerde yapılan Devlet-PKK görüşmelerini tehlikeli bulduğumuz için. İngiltere ve İsrail'in desteklediği 2. İsrail olan Kürt devletine karşı çıktığımız için. 'Ajanlar, istihbarat servisleri topraklarımızda cirit atıyor. Türkiye küresel terör şebekelerinin askerlik şubesi oldu dedik hedef olduk' dediğimiz için. 'Kürecik Radar Üssü'nden İsrail'e istihbarat verilmektedir, kapatılsın' dediğimiz için. IŞİD adlı, Irak'ta ve Suriye'de Türkmenlere katliam yaparken, Musul'da 49 insanımızı rehin alırken, 'Hükümet boş işlerle uğraşıyor' dediğimiz için. Türkmenler'in, son 3 yılda 50 bin ferdini kurban verdiğini söylediğimiz için. PKK/KCK, IŞİD gibi paralel yapılanmalara karşı çıktığımız için. İslâm dünyasının mezhep üzerinden bölünmeye çalışılmasına, mezhep çatışmalarına karşı çıktığımız ve Ortadoğu'daki mezhepsel fitneyi İslam dünyası için büyük tehlike gördüğümüz için."

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri