Yazıcıoğlu kazasını unutturmayacağız

Büyük Birlik Partisi (BBP) Meram İlçe Başkanı Mustafa Kapıcı, 29 Mart 2009 seçim çalışmaları için gittiği Kahramanmaraş’ta geçirdiği helikopter kazasında, Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte 5 kişinin ha
Kaza ile ilgili Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün devreye girmesinin önemli bir gelişme olduğunu da dile getiren Kapıcı, “Sayın Gül’ün Devlet Denetleme Kurulu (DDK) ya verdiği araştırma görevi neticesinde hazırlanan rapor ile üzeri örtülmeye çalışılan noktalar gün ışığına çıkmıştır. Uçuş bilgilerinin bulunduğu cihazlar helikopter enkazı bulunduktan sonra yerinde olmasına rağmen daha sonra birileri tarafından helikopterden sökülerek kaybedilmiştir. Kaza soruşturma kurulu GPS aletinin 29 Mart’ta yerinde olduğunu 31 Mart’ta ise bu cihazın bulunmadığını ortaya çıkardı. Tüm bu bulgular hadisenin bir kaza olmadığı şüphesini iyice artırdı. Bundan sonraki süreçte olay yargıya intikal edecek ve yargıda net olarak ortaya çıkacaktır” şeklinde konuştu.
Konuşmasında Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın kaza ile ilgili açıklamalarını talihsizlik olarak nitelendiren Mustafa Kapıcı, “Sayın bakanın söylediği beyanlar hem yargıyı hem DDK’yı tehdit eder niteliktedir. Hadiseyi bir kaza gibi gösteren bakan, gerçekleri ortaya çıkaran DDK’nın raporundan rahatsız olmuş ve taraf olduğunu göstermiştir. Biz hukuk sınırları içerisinde kalmaya devam edeceğiz. Ama kimse sabrımızı sınamasın. Sayın bakanın bu olayı sıradan bir kaza olarak görmesi ne hakkı nede görevidir. Kimse yavuz hırsız misali hatalarını kapatmaya çalışmasın. Sayın bakanın döneminde yüzlerce insanı kaybettiğimiz kazalar var. Bu kazaların hangisinden kamuoyu vicdanını rahatlatacak sonuç çıktı. Merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun bizim için ne ifade ettiğini Sayın Başbakanımız iktidar şımarıklığına kapılan bazı kişilere anlatmalıdır. Büyük Birlik camiamız bedeli ne olursa olsun bu işin peşini bırakmayacaktır. Bu olay öyle ya da böyle ya çözülecek, ya çözülecek. Bu olayda sorumluluğu olanları da hiçbir kuvvet koruyamayacak” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri