Yazıcı: Kaçakçılığa Karşı 'Akaryakıt Veri Tabanı'nda Son Aşamaya Gelindi

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, akaryakıt kaçakçılığı ile mücadelede kurumların elini güçlendirecek ‘Akaryakıt Veri Tabanı’ programında son aşamaya gelindiğini söyledi. Bakan Hayati Yazıcı, akaryakıt kaçakçılığına...

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, akaryakıt kaçakçılığı ile mücadelede kurumların elini güçlendirecek ‘Akaryakıt Veri Tabanı’ programında son aşamaya gelindiğini söyledi.

Bakan Hayati Yazıcı, akaryakıt kaçakçılığına ilişkin yaptığı yazılı değerlendirmede, "Akaryakıt kaçakçılığı ile mücadelede, tüm kurumlardaki verileri bir araya getirecek, mücadeleci kurumlara veri analizi yapma imkânı sağlayacak ve akaryakıt kaçakçılığı ile mücadelede kurumların elini güçlendirecek ‘Akaryakıt Veri Tabanı’ programında son aşamaya gelindi." dedi.

Yazıcı, akaryakıt veri programının nasıl işlediğine işkin de "Akaryakıt Veri Tabanı programında; denetim yapılan istasyon ve tesisler, ele geçirilen akaryakıt türleri, miktarı, zanlılar ve taşıtlara ait bilgiler, piyasaya sunulan ve tüketilen petrol ürünleri miktarının tespitine yönelik dönemsel üretim ve tüketim rakamları gerek görülecek diğer bilgilerin de yer alacak." bilgisini paylaştı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri