Yazıcı: Genel Af Yönünde Bir Çalışmaya Bana Göre İhtiyaç Yok

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, ‘Genel af gelecek’ yönündeki gündemle ilgili olarak, “Genel affa ihtiyaç yok.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, ‘Genel af gelecek’ yönündeki gündemle ilgili olarak, “Genel affa ihtiyaç yok.” dedi.

Yunus Emre Halk çarşısının açılışına katılan Hayati Yazıcı, burada gazetecilerinin sorularını cevapladı. “Hükümetin ikinci bir paket üzerinde çalıştığı ve bu pakette genel affın olacağı iddiaları var, doğru mudur?” sorusuna cevap veren Bakan Yazıcı, “Ben bu iddiayı sizden duydum. Bir af üzerine çalışma olduğuna ilişkin bir bilgim yok böyle bir şey olduğu kanısında değilim. Açıklanan paket gerçekten önemli bunun içeriğine odaklanmak lazım. İhtiyaçları gerekli kılar gerekiyorsa yeni bir paket hazırlarsınız hedef kardeşçe yaşayan herkesin tartışabildiği bir Türkiye oluşturmak. Genel af yönünde bir çalışmaya bana göre ihtiyaç yok. Komisyonda böyle bir çalışma olduğuna dair bir bilgim yok.” ifadelerini kullandı.

Yazıcı, “Yerel seçimlerde kabinede 3 dönemini dolduran isimlerin istifa edeceği söyleniyor. Ya da parti kurucular için yeni bir düzenleme yapılabilir mi?” sorusuna, “Muhatabınız sayın Başbakanımızdır. O alanda net bir düzenleme yok milletvekili seçimlerinden istifa etmeleri öngörüyor bu o kategoriye girer mi girmez mi tartışmak gerek. Belirsiz bir alan” şeklinde cevap verdi. Eskişehir Valisi'nin bir basın mensubunu tehdit ettiği yönündeki iddiayla ilgili de “Valinin bağlı olduğu Bakanlık sorunun muhatabı, ben sayın Vali ile bir araya geldiğimde konuyla alakalı kanaatlerimi dile getirebilirim ancak.” demekle yetindi.

Hayati Yazıcı, Belediye başkanlığı konusunda herhangi bir planının olmadığını dile getirdi.

YANAN YUNUS EMRE HALK ÇARŞISI 4 MİLYON 100 BİN TL’YE YENİDEN İNŞA EDİLDİ

6 Mart’ta çıkan yangında bir gecede 687 tezgahın kül olduğu Yunus Emre halk çarşısı 4 ay içinde yenide inşa edildi. Çarşının açılışını yapan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, yanan çarşının yeniden yapılmasının 4 milyon 100 bin TL’yi bulduğunu açıkladı. Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı Yunus Emre esnafına yapılan yardımları şöyle sıraladı:

AFAD Başkanlığı kişi başına 2 bin TL ödeme yaptı.
Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği tarafından 50 bin TL yardım yapıldı.
Sosyal Yardımlaşma Vakfınca kişi başına 3 bin TL toplamda bir milyon 500 bin TL yardım yapıldı.
Ankara Ticaret Odası tarafından Altındağ Kaymakamlığına 500 bin TL yardım yapıldı.
Esnafa TESKOMB tarafından düşük faizli kredi desteği sağlandı.
Maliye Bakanlığı esnafın vergi ödemelerini erteledi.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri