Yazı tatilinde kitaba sarılın

İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, 2014-2015 eğitim öğretim yılının sona ermesi münasebetiyle yazılı bir açıklama yaptı.

2014-2015 eğitim öğretim yılını Konya'da 17 bin 229 derslik, bin 725 okul, 2 bin 226 idareci, 25 bin 698 öğretmen ve 434 bin 053 öğrenci ile başarılı bir şekilde tamamladıklarını vurgu yapan Gürsoy şunları kaydetti: “Bu vesile ile onları ayrıca tebrik etmek isterim. Zorlu bir eğitim maratonunu tamamlayıp karnelerini alarak yaz tatiline giren öğrencilerimizi kutlar, eğitim sürecinin en önemli ayakları olan velilerimize, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize yönelik birkaç söz söylemek isterim. Sevgili veliler öğrencilerimizin karnelerini sadece akademik notların var olduğu bir değerlendirme aracı olarak görmemenizi istirham ederim. Elbet bu notları da önemseyerek onların güvenilir, dürüst, araştırmacı gibi vasıflara da sahip olmaları yönünde yaklaşım gösteriniz. Karne notları çocuklarınızı yanlış değerlendirme ve yönlendirmenize asla vesile olmamalı.”

KÖTÜ KARNE YOKTUR

“Öncelikle kötü karne yoktur” diyen Gürsoy iyileşmeyi bekleyen bir karnenin olduğuna dikkat çekti. Karnesinde düşük not olan öğrencilerin asla üzüntüye ve ümitsizliğe kapılmamasını tavsiye eden Gürsoy, “Önümüzdeki eğitim maratonuna daha iyi hazırlansın ve “daha iyi olmaya kararlı” olsun, yeter. Onlardan beklentimiz budur.  Öncelikle bu yıl 8. sınıfa ve 12. sınıfa geçen öğrencilerimiz, önlerinde bütün Türkiye ile yarıştıkları bir sınav olduğunu unutmamalılar. Bu dönem, programlı bir çalışmanın başladığı zaman dilimi; “kitap okuma”nın ise vazgeçilmez bir alışkanlık haline getirildiği bir tatil olmalıdır. Kâinatın en değerli yaratılmışı olan insana Yaratıcının ilk emri “Oku” eylemindeki hikmeti aklınızdan çıkarmadan Kitab’a ve kitaplara sarıldığınız bir tatil geçirmenizi diliyorum” dedi.

KOMEK KURSLARINA DAVET

9-16 yaş aralığındaki öğrencilere İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Konya Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile “KOMEK Yaz Kursları” düzenlediklerini kaydeden Gürsoy, “Bu proje ile 31 ilçemizin tamamında belirlenen okullarda KOMEK Yaz Kursları açılacak. Bu kurslarda din ve değerler eğitimi, sanatsal ve sportif faaliyetler yer alacak. Kurslardaki öğrencilerimiz doğa kampları, kariyer buluşmaları, Konya şehir turları gibi pek çok sosyal aktivitenin içerisinde olacaklar. Bu fırsatları değerlendirmenizi özellikle tavsiye ederim. Ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığımızın her yıl camilerde açtığı yaz Kur’an kurslarından da azami derecede faydalanmanız yararınıza olacaktır. 2014-2015 eğitim öğretim yılında özveriyle çalışan tüm personel arkadaşlarıma da teşekkür ediyor, tüm öğrenci ve öğretmenlerimize bereketli ve huzurlu tatiller diliyorum” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri