Yazar Emiyra Bayrak okuyucularla buluştu

Konya Dua ordusu grubu yazar Emiyra Bayrak ile gezi ve imza günü düzenledi Yazar Emiyra Bayrak Konya’da düzenlenen etkinlikle sevenleri ile bir araya geldi. ‘

Konya Dua ordusu grubu yazar Emiyra Bayrak ile gezi ve imza günü düzenledi Yazar Emiyra Bayrak Konya’da düzenlenen etkinlikle sevenleri ile bir araya geldi. ‘Konya Dua Ordusu’ grubunun düzenlediği etkinliğe katılan Yazar Emiyra Bayrak, “Konya aziz bir şehir burada olmaktan dolayı çok mutluyum organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Bir restoranda sevenleriyle bir araya gelen Bayrak, burada imza etkinliği gerçekleştirdi. Yazar Emiyra Bayrak Gazetemize açıklamalarda bulundu. Yazar Bayrak, 1965 yılında İstanbul’da doğdu, Zeytinburnu İmam Hatip Lisesini bitirdi, 5 kardeşin en küçüğü Emiyra Bayrak Hafız arkadaşları ile gittiği Hicaz ziyareti sonrasında, kutsal toprakları gelin olarak gitti. Arapça dilini kayınvalidesinden üç ayda öğrendi. Mücadele ruhu ile tanınan yazar, birçok projeye imza atarak, üst düzeydeki kişilerle dostluk kurdu. Mekke’ye gelenlerle yakın dostluklar kurarak ilgilendi. Kitap çalışmalarına Suudi Arabistan’da başladığını belirten Yazar Bayrak, “ Tüm hayatım Mekke’de geçti Türkiye’de çalışmalarım olmamıştı. Pandemi ile birlikte yazarlık serüvenim başladı. İlk olarak ‘Gülderen’ daha sonra da ‘Kalbi Hisler’ kitabımı yayınladım inşallah şuanda 3 kitabımın çalışmalarına başladık onun üzerine çalışmalar devam ediyor.

KALBİMDEN GELENLERİ YAZILA DÖKÜYORUM

Yazarlık serüveni hakkında bilgi veren Yazar Bayrak, “Ben aslında uzun yıllardır yazma ile uğraşıyorum. Eşim de yazar olduğu için eşimin kitapları üzerinden yazı ile uğraşıyorum. Ben eğitim öğretim hayatım Suudi Arabistan’da geçti. Bu süre zarfında çevremde her zaman yazarlar oldu. Yazarlar ili çok vakit geçirince yazmaya karşı ilgim arttı. Eşimin Türkiye’de yayınlan Mekânlar Zamanlar ve kitabına editörlük yaptım. Bu editörlük işinden sonra kendime neden kitap yazmadığımı sordum ve daha sonra yazmaya karar verdim. Bunun sonucunda yazma serüvenim başladı. Ben kitaplarımı hibe ettim zaten. Gülderen kitabım İstanbul’da Nurul İslam camine hibe edilmiş durum da. Ben kitaplarımda içimden gelen hisleri duygularımı aktarıyorum.

YAZMAYI ÇOK SEVİYORUM

Gülderen kitabının isminin hikâyesinden bahseden Yazar Bayrak, “Taif’te peygamber efendimizin yaşadığı zorlukları, taşlandığı bölgeleri gezerim. Taif’te gül bahçeleri var bu gül bahçelerinde bulunan gülfidanlarını ecdadımız Osmanlı tarafından yollanan güller. Ben orada bulunan gül bahçelerinde Osmanlıdan gül fidanlarının yollanmış olması bana oraya karşı ayrı bir yakınlık hissettirdi o mekanı Ecdadımızın bir izini taşıyor olması o bölgeye karşı özel bir ilgi duymama vesile oldu. Orda bulunan kardeşlerimizde Türklere karşı yoğun ilgi gösterdiler. Kâbe’de kullanılan kokularda bu gül bahçesinden yapılıyor. Taif’in gül kokan sokaklarında gezerken benim bir kitabım olmalı, adı da Gülderen olmalı dedim ve bu kitabı çıkarmak nasip oldu. Kitap tamamen içimden geçen hislerin aktarıldığı bir kitap oldu" dedi.

EMİYRA BAYRAK KİMDİR:

 Emiyra Bayrak. 1965 İstanbul'da doğdu. Bozkurt İlkokulu’ndan sonra 7 nu İmam Hatip ortaokul ve lisesini bitirdi. 5 kardeşin en küçüğüdür. 16 yaşında henüz talebeyken Sümbül Efendi Kız Kuran Kursu'ndan burslu olarak hocası ve hafız arkadaşları çıktığı Hicaz ziyareti sonrasında kutsal topraklara gelin ola rak gitti. Kâbe'de yaşamaktan başka hiçbir gayesi olmayan Bayrak, dil eğitimini Cidde kolejinde almadan önce Arapcayı ilk muallimesi kayınvalidesinden üç ayda öğrendi.

Mücadeleci ruhuyla tanınan yazar, birçok projeye imza atmış, üst düzeydeki kişilerle dostluk kurmuş, Mekke'de dünyanın her yerinden gelen misafirlerlele alakadar olup sevgi ve muhabbetlerini kazanmıştır. “Dilenciliğe hayır yardım vakfına evet” resim yarışmasında birincilik aldığında henüz 29 yaşındaydı. 2001 yılından bu yana Mekke'nin en önemli vakıflarından "Umm Al-Qura” kadın ve yetimleri koruma vakfı ve “El-emel El-manşur" engelli çocukları koruma derneği gibi Mekke'nin önde gelen sivil toplum kuruluşlarında kadın kolları yönetimlerinde bulunmuş, halen aktif olarak bu kurumlarda yönetim kurulu üyeliği ve yöneticilik yapmaktadır. Vaktinin çoğunu sivil toplum çalışmalarına ayıran yazar, memleketi İstanbul'da da çalışmalarını sürdürmektedir. Türkiye'de “medyagazete.com” isimli internet gazetesinde köşe yazarlığı yapmaktadır. Yaşamını Suudi Arabistan'da sürdüren yazar 4 kız, 1 erkek evlat olmak üzere 5 çocuk annesidir ve Türkçe, İngilizce, Urduca ve Arapça olmak üzere 4 yabancı dil bilmektedir.

SAİT ÇELİK

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri