Yaz Tatili Başladı

2014-2015 eğitim öğretim yılı tamamlandı. Konya genelinde toplam 438 bin 184 öğrenci karnelerini aldı.

2014-2015 eğitim öğretim yılı tamamlandı. Konya genelinde toplam 438 bin 184 öğrenci karnelerini aldı. İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, “İl Milli Eğitim ve KOMEK işbirliği ile yaz kursları olacak. Öğrencilerimizi bu kurslara katılmasını tavsiye ediyoruz” dedi

Türkiye genelinde okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki 17 milyon 559 bin 989 öğrenci karne alarak yaz tatiline girdi. Konya'da da 438 bin 184 öğrenci karne sevinci yaşadı. Öğrenciler, yaklaşık 8 ay süren eğitim-öğretim yılının yorgunluğunu, 3 ay sürecek yaz tatilinde atacak.

İzzet Bezirci İlkokulu'nda düzenlenen karne dağıtım törenine Vali Muammer Erol, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Karatay Kaymakamı Mustafa Altıntaş ve okul yönetimi katıldı. Törende 3. sınıflar ziyaret edilerek öğrencilere karne verildi. Vali Muammer Erol, öğrencilere karne vererek onlarla sohbet etti.

Törende açıklama yapan Vali Muammer Erol, okulların kapanmasıyla birlikte 3 aylık tatil dönemine girileceğini belirterek, “Öğrencilerimizin karnelere yansıyan başarılarının ilerleyen yıllarda da artarak devam etmesini istiyoruz. Anne-babaların da bu yaz tatili ile birlikte çocuklarıyla farklı etkinler yapma fırsatı doğdu. Bu yaz tatilini iyi değerlendirsinler. Anne-babalar okulla birlikte çocuklarının eğitimine katkı sağlasınlar. Ben tatilin öğrenci, okul ve anne-babalara hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

KOMEK KURSLARINA DAVET

İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy  ise Konya'da 25 bin 700 öğretmen ve 438 bin 184 öğrencinin yaz tatiline girdiğini söyledi. Geçtiğimiz aylarda Gödene'de gerçekleşen trafik kazası sonucu hayatını kaybeden öğrencilere Allah'tan rahmet dileyen Gürsoy, “Üzüldüğümüz zamanlar da oldu. Sevindiğimiz zamanlar da oldu. Özellikle velilerimiz karne açısından dikkat etmeli. Senenin başından bugüne kadar olan süreye dikkat edelim. Yaz tatilinde inşallah gelecek yıl için öğrencilerimiz dinlenmiş olacak ve daha iyi hazırlanacaklar. Çocuklarımız eğlenip dinlensinler. Yaz tatilinde 9-16 yaş grubu arasında İl Milli Eğitim ve KOMEK işbirliği ile yaz kursları olacak. Öğrencilerimizi bu kurslara katılmasını tavsiye ediyoruz. 8. sınıfa geçecek olan ve 12. sınıfa geçecek olan öğrencilerimize sınav süreci bekliyor. Bu yaz tatilini çok iyi değerlendirerek bu sınav sürecini çok iyi hazırlanmalarını tavsiye ediyorum. Bu hafta sonu da ayrıca LYS sınavı var. Üniversite için bir tercihte bulunacaklar. Önemli bir maratona giriyorlar. Tüm velileri, öğrencilerimizi ve öğretmen arkadaşlarımızı başarılar diliyorum. Zihin ve yolları açık dolsun. Karnelerimiz hayırlı olsun” diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğrencilere karneleri takdim edildi. Başarılı olan öğrencilere de çeşitli hediler verildi. Vali Muammer Erol, tören sonunda öğrencilerle özçekim yapmayı da ihmal etmedi.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri