Yaz spor okulu heyecanı başlıyor

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından İl Spor Merkezleri yönetmeliği ve genelgesi doğrultusunda düzenlenen yaz spor okulları yarın faaliyetlerine başlıyor.
11 Mayıs’tan itibaren kayıtları devam eden yaz spor okullarının resmi açılışı, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünün 71. Kuruluş yıl dönümü olan 29 Haziran 2009 tarihinde 100. Yıl Spor Salonu’nda açılış töreni yapılacak.
2009 yılı yaz spor okulları 19 branşta faaliyet gösterecek. Okullarda 1-Atletizm, 2-Futbol, 3-Basketbol, 4-Voleybol, 5-Jimnastik, 6-Karate, 7-Tekvando, 8-Judo, 9-Güreş, 10-Masa Tenisi, 11-Tenis, 12-Satranç,13-Badminton, 14-Golf, 15-Bisiklet, 16-Eskrim, 17-Aerobik, 18-Yüzme, 19-Bedensel Engelliler Halter branşında eğitimler verilecek. Okullarda 1 Genel Koordinatör, 4 Spor Uzmanı, 19 Beden Eğitimi Öğretmeni, 20 Antrenör 1 Şoför ve 1 servis görevlisi olmak üzere toplam 46  personel görev yapacak.
Okullar, ülke nüfusunun büyük  çoğunluğunu oluşturan  05-18 yaş grubundaki  çocuk ve gençlerin serbest zamanlarını  en iyi şekilde  değerlendirilmesini  sağlamak, içki, sigara ve diğer  tüm zararlı  alışkanlıklardan  korumak, ruhen ve bedenen  sağlığı yerinde  sportmen  bir nesil  yetiştirmek  ve spora   yönlendirmek amacı ile  gerçekleştirilecek. Bunun yanı sıra İl Spor Merkezimizde spor dalları itibarı ile katılan çocuk ve gençlerin lisanslı sporcu olarak spor yapmalarını teşvik edip kulüplerin alt yapısına yönlendirilmelerinde azami gayret gösterilecek.
Yaz spor okullarındaki çalışmaların tamamı Atatürk Spor Kompleksi içerisinde yapılacak. Çalışmalara kendi imkânları ile katılanların dışında spor kompleksine uzak olan bölge ve semtlerimizdeki çocuk ve gençler Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın tahsis ettiği otobüsle ücretsiz olarak getirip götürülecek.
Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamayla göre yaz spor okullarına katılan çocuk ve gençlere haftanın 2 günü 1 saat 15’er dakikalık çalışmalar yaptırarak yeteneklerini bulmaya çalışılacak.  Yetenekleri tespit edilen çocukları çalışmaları hafta da 4 gün çalışma saatleri ise 2 şer saat olacak. Yetenekleri tespit edilemeyen çocukların ise branşları değiştirilecek. Çalışmalar haftada 2 şer günlük 4 ana grupta 9 seans olarak yapacağından,  Yüzme ve Tenis branşı hariç servis güzergahları da buna göre düzenlenecektir.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri