Yaz spor okullarında hareketlilik başladı

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından çocukların ve gençlerin yaz tatillerini daha verimli geçirmeleri açısından her yıl düzenlenen yaz spor okullarında hareketlilik başladı

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından çocukların ve gençlerin yaz tatillerini daha verimli geçirmeleri açısından her yıl düzenlenen yaz spor okullarında hareketlilik başladı. 2011-2012 eğitim ve öğretim yılının cuma günü sona ermesinin ardından yaz spor okulları da faaliyetlerini hızlandıracak. Yaz spor okullarının resmi açılış töreni ise 29 haziran tarihinde yapılacak. Yaz spor okulları 13 branşta hizmet verecek. Jimnastik branşına 5-8 yaş arası çocuklar katılırken diğer branşlara 8-16 yaş arası çocuklar başvurabilecekler. 

Yaz spor okullarında bu sezon faaliyet yapılacak branşlar şu şekilde: Atletizm, badminton, jimnastik, judo, karate, masa tenisi, tekvando, basketbol, voleybol, tenis, yüzme, aerobik, halter. Bu branşlardan atletizm, badminton, jimnastik, judo, karate, masa tenisi, tekvando ücretsiz hizmet verirken basketbol ve voleybol için 50 lira, tenis 40 lira, yüzme branşını seçenlerden ise 65 lira ücret alınacak. Yaz spor okullarında faaliyet gösterecek branşlarda toplam 29 antrenör görev yapacak. Antrenörlerin branşlara göre dağılımı şu şekilde: Atletizm 3, badminton 1, jimnastik 2, judo 3, karate 2, masa tenisi 1, tekvando 2, basketbol 3, voleybol 3, tenis 3 yüzme 4, aerobik 1 halter 1. Yaz döneminde yapılacak bu uygulamanın ardından yetenekli çocuklar belirlenerek kulüplere yönlendirilecek.

Seçilen çocuklar kış döneminde de çalışmalarına devam edecek.  Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü çocukların yaz tatillerini faydalı geçirmesi ve kötü alışkanlıklardan uzak tutulması ilkesi ile hareket ederek bu uygulamayı her yıl gerçekleştiriyor. Yaz spor okullarına katılan öğrenciler tatillerini eğelenerek geçirirken spor yaparak da vücutlarını zinde tutuyor. Gençlik Hizmetleri Spor il Müdürlüğü tüm çocukları spor yapmaya davet ediyor. Spor okulları kayıtları Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğünde devam ediyor.

SPOR SERVİSİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri