Yaz spor okulları resmen başlıyor

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından çocukların ve gençlerin yaz tatillerini daha verimli geçirmeleri açısından her yıl düzenlenen yaz spor okullarında resmi açılış töreni yapılacak

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından çocukların ve gençlerin yaz tatillerini daha verimli geçirmeleri açısından her yıl düzenlenen yaz spor okullarında resmi açılış töreni yapılacak. Yaz spor okulları 14 branşta hizmet vermeye başlamıştı. Jimnastik branşına 5-8 yaş arası çocuklar katılırken diğer branşlara 8-16 yaş arası çocuklar başvurabilecek. Yaz spor okullarında bu sezon faaliyet yapılacak branşlar şu şekilde: Atletizm, badminton, jimnastik, judo, karate, masa tenisi, tekvando, basketbol, voleybol, tenis, yüzme, aerobik, halter güreş. Bu branşlardan atletizm, badminton, jimnastik, judo, karate, masa tenisi, tekvando ücretsiz hizmet verirken basketbol ve voleybol için 50 lira, tenis 40 lira, yüzme branşını seçenlerden ise 65 lira ücret alınacak. Yaz spor okullarında faaliyet gösterecek branşlarda toplam 29 antrenör görev yapacak. Antrenörlerin branşlara göre dağılımı şu şekilde: Atletizm 3, badminton 1, jimnastik 2, judo 3, karate 2, masa tenisi 1, tekvando 2, basketbol 3, voleybol 3, tenis 3 yüzme 4, aerobik 1 halter 1. Yaz döneminde yapılacak bu uygulamanın ardından yetenekli çocuklar belirlenerek kulüplere yönlendirilecek.

Öte yandan Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi tarafından ücretsiz olarak uygulanan 13-15 yaş grubu deniz kampları ile 16-17 yaş ve 18-22 yaş grubu doğa kampları başladı. Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından, gençlerin serbest zamanlarını sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle değerlendirmek amacıyla her yıl 13-22 yaş grubu arası gençlere yönelik olarak ücretsiz deniz ve doğa gençlik kampları düzenlenmektedir. Bu yıl Haziran-Temmuz ve Ağustos aylarında İzmir-Çeşme, Antalya-Duacı, Aydın-Kuşadası, Kastamonu-Kadıdağı, Trabzon-Düzköy, Bolu-Aladağ ve Antalya-Akseki kamp merkezlerinde gerçekleştirilmesi planlanan deniz ve doğa kamplarına ilimizden toplam 209 genç katılım sağlayacak. 11 Haziran tarihinde ilk kafilesini Antalya-Akseki Doğa kampına gönderen Gençlik Merkezi,  bugün 4 otobüs birden kaldırarak Kastamonu, İzmir, Trabzon ve Antalya illerine ilimizden toplam 44 gencini gönderecek. Söz konusu kamplar kapsamında, Konya toplanma Merkezi olarak tespit edildi. Antalya, Isparta, Burdur ve Karaman illerinden katılacak olan gençlerin de planlanan kamp yerlerine ulaşımları Konya Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılacak.

SPOR SERVİSİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri