Yaz spor okulları başlıyor

Selçuklu Belediyespor Kulübünün her yıl düzenlediği yaz spor okulları bu yıl 8 branşta gerçekleşecek

Selçuklu Belediyespor Kulübünün her yıl düzenlediği yaz spor okulları bu yıl 8 branşta gerçekleşecek. Spor yapmak isteyen çocuklar futbol, basketbol, voleybol, karate tekvando, jimnastik, kick-boks, wus-hu branşlarını yapma imkanı bulacak. 18 Haziran  tarihinde faaliyetlerine başlayacak olan yaz spor okulları 10 haftalık eğitim süresi sonunda 17 Ağustos tarihinde tamamlanacak. Selçuklu Belediyespor Kulübü tarafından yaz spor okulları ile ilgili yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi: “Yaz spor okullarında amacımız ilimize, ülkemize fiziken ve ruhen sağlıklı sporcular kazandırmak. Ayrıca tatil döneminde öğrencilerin boş zamanlarını sporla değerlendirmesine imkan sağlamak. Kulüp olarak eğitim verdiğimiz branşlarda yetenekli çocukları tespit ederek, kendilerine uygun branşta uzmanlaşmalarını sağlıyor kulübümüzün alt yapısına sporcu kazandırıyoruz. Takım halinde yapılan sporlarda ve bireysel sporlarda bu okullardan geçerek dünya dereceleri almayı başarmış sporcularımız bulunuyor. Önümüzdeki sezon daha büyük başarılar beklediğimiz Hentbol ve Basketbol takımlarımız bunların en güzel örneğidir. Bu takımlarımızın kadroları üst liglerde oynayan ve bu ekiplerin oyuncuları kulübümüzden yetişen altyapı oyuncularından oluşuyor. tekvando birçok uluslararası karşılaşmada başarılı sonuçlar alarak ülkemizin, şehrimizin ve kulübümüzün gururu olan Dürdane Altunel yine kulübümüzün yetiştirdiği bir sporcu.

Selçuklu Belediyemize ait yeni açılan beş spor salonu ile toplam yedi spor salonda, kendi alanlarında uzman antrenörler eşliğinde çocuklarımız bu yaz da sporla buluşuyor. Yaş gruplarına göre ayrılan çocuklarımız farklı eğitimlere tabi tutuluyor. Spor okulumuza gelen öğrencilerimize spor ahlakı çerçevesinde sporcu sağılığını, bedensel gelişimlerini tehlikeye atacak her tür davranıştan uzak durmayı, sporun barış, kardeşlik ve dostluk olduğu ilkesi ile bütünleştirerek öğretiyoruz.

Selçuklu Belediyespor Kulübü olarak ilçemizde ruhen ve fiziken sağlıklı gençler istiyoruz. Spor okulu anlayışını edindiğimiz tecrübeler ile değiştirdik, özellikle cimnastik ile spora başlayan çocuklarımız daha sonra seçtikleri branşlarda daha başarılı oluyorlar. Çocukların doğal gelişim ihtiyaçlarına cevap veren doğru programlar ile yapılacak cimnastik sporu küçük yaşlar için çok önemli. Bu yüzden ailelerin küçük yaştaki çocuklarını öncelikle cimnastik branşına göndermelerini tavsiye ediyoruz. 

Ayrıca kendi alanında eğitim görmüş, sporcu psikolojisi, sporcu sağlığı konularında donanımlı kendini yetiştirmiş antrenörler ile çalışıyoruz. Bize emanet edilen çocuklarımız için her türlü kolaylığı düşündük. Okullarımızda bu yaz hedefimiz 1500 öğrenciye ulaşmak. Yaz spor okullarımız artık bir marka haline geldi. Her yıl kayıt süresi tamamlanmadan kontenjanlarımız dolum aşamasına geldiğinden talepleri karşılayabilmek için bu yıl çok daha iyi hazırlık yaptık. Okullarımızdan hizmet talebinde her yıl artış oluyor ve biz bu artışı doğru iş yaptığımızın göstergesi sayıyoruz.

Selçuklu Belediye spor Kulübü ayrıca yaz döneminde açtığı Yaz Spor Okullarının yanı sıra yıl boyu açık olan Spor Okullarında da eğitimleri aksatmadan sürdürüyor. Haftada 5 gün (Pazartesi, Çarşamba, Cuma) ve (Salı, Perşembe) günlerinde servisli, servissiz ve ücretsiz spor malzemesi desteği ile yapılacak olan yaz spor okullarında bu yıl da önceki yılıllarda olduğu gibi daha çok öğrenciye ulaşabilmek için Selçuklu Bölgesindeki sitelerin sosyal tesisleri, basketbol ve futbol sahaları da kullanılacak.”

Selçuklu Belediyespor Yaz Spor Okullarında Eğitim verilecek branşlar ve eğitimi verecek antrenörler ise şöyle:

Futbol: Zekeriya İğdeli antrenörlüğünde 12 adet yardımcı antrenör ile Selçuklu Belediye Stadı (Çim ve Suni Çim Sahada) ayrıca Sancak Mahallesinde, Ayşe Kemal İnanç A.İ.H.L. bitişiğindeki Belediyemizin yaptığı Suni Çim Sahada, Bağlarbaşı Spor Salonumuzun bitişiğinde belediyemizin yaptığı Suni Çim Sahada, Hocacihan Mahallesinde Şehit Muharrem Samur Sahasında yapılacaktır.

Basketbol:  Recep Albay antrenörlüğünde 13 adet yardımcı antrenör ile Selçuklu Belediyesine ait olan Yenikent Spor Salonu, Yazır Spor Salonu, Aydınlıkevler, Şehit Rıdvan Adam spor salonu, Sancak Spor Salonu ve Bağlarbaşı Spor Salonunda yapılacaktır.

Voleybol: Ömer Özçelik antrenörlüğünde 1 yardımcı antrenörle, Aydınlık Evler Spor Salonunda 14.00 – 17.30 saatleri arasında.        

Karate: Nevzat Bezeyen antrenörlüğünde 1 yardımcı antrenörle Selçuklu Belediye Stadında bulunan Karate salonunda 16.00-17.30 saatleri arasında.      

Tekvando:  Ali Armağan antrenörlüğünde 2 yardımcı antrenörle Selçuklu Belediyesi Spor Salonunda bulunan Taekwondo Salonunda saat 11.00 - 17.30 saatleri arasında.             

Kick-boks: Mevlüt Aker antrenörlüğünde Selçuklu Belediye Stadındaki Kickboks Salonunda 16.00-17.30 saatleri arasında.        

Wushu : M.Ali Gümüştekin antrenörlüğünde 1 yardımcı antrenörle Selçuklu Belediyesi Spor salonunda 16.00-17.30 saatleri arasında yapılacaktır.

Cimnastik: Serhat İncekara ve Abdullah SARI antrenörlüğünde Selçuklu Belediyespor salonunda bulunan Cimnastik Salonunda 09.00 - 17.30 saatleri arasında toplam 5 seans yapılacak. SPOR SERVİSİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri