Yaz okulunu dolu dolu geçiriyorlar

Genç KOMEK Yaz Okulu yaz dönemi faliyetlerine devam ediyor. Genç KOMEK Yaz Okulları kapsamında 17 bin çocuğa birçok dalda eğitim veriliyor

3 yıldır şehir merkezi ve ilçelerde bulunan 8-16 yaş arası öğrencilere hizmet veren Genç KOMEK, bu yıl 25 ilçede 71 binada hizmet veriyor. Genç KOMEK Yaz Okullarına 17 bin öğrenci devam ediyor. Genç KOMEK yaz okullarında 3 yılda toplamda 67 bin öğrenci eğitim aldı. Yaz dönemlerinde 8 hafta süren Genç KOMEK Yaz Okulunda eğitimler sabah ve öğle gruplarında kız ve erkek ayrı olarak veriliyor. Günde 3 saat Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler dersleri verilen Genç KOMEK'te geri kalan 2 saatte de spor ve sanat eğitimleri veriliyor.

BİRÇOK ALANDA EĞİTİM VERİLİYOR

Genç KOMEK Yaz Okulunda eğitimlerin dinimiz ve değerlerimiz, sanat ve spor başlıkları altında verildğini söyleyen Selçuklu Aile Sanat ve Eğitim Merkezi (ASEM) Kuran-ı Kerim eğitmeni Merve Ekiz,  Dinimiz ve değerlerimiz başlığı altında çocuklara Elif-Ba, Kuran-ı Kerim, Temel Dini Bilgiler, Siyer-i Nebi, Adab-ı Muaşeret derslerinin verildiğini söyledi. Ekiz, "Kuran-ı Kerim eğitimlerimizi son hız devam ediyor. Kuran-ı Kerim bilmeyen öğrencilerimiz Elif-Ba dersleri ile başlatıyoruz. Çocuklarımız 1 haftada Kuran-ı Kerim okumaya başlıyorlar. Kuran-ı Kerim okuyan öğrencilerimize daha sonra tecvid ve mahreç derslerini veriyoruz" dedi. Sanat alanında ise seramik takı, ahşap boyama, keçe, mis sabun, basit dikiş teknikleri, ebru, pratik mutfak, resim, müzik ve drama derslerinin verildiği Genç KOMEK Yaz Okullarında öğrenciler derslere yoğun ilgi gösteriyor. Selçuklu ASEM'de El Sanatları Hocası olan Halise Cingöz, El sanatları derslerini çocukların çok sevdiğini belirtti. Öğrencilerin el sanatları derslerini almaktan çok memnun olduklarını da dile getiren Cingöz, "Selçuklu ASEM'de çocuklarımıza el sanatı dersleri de veriyoruz. Bu kapsamda çocuklarımız çeşitli sanatsal etkinliklerde bulunmuş oluyorlar. Çocukların el sanatları derslerini sevmeleri ise bizleri mutlu ediyor" şeklinde konuştu.

ÇOCUKLAR YÜZMEYİ ÇOK SEVİYOR

Genç KOMEK Yaz Okullarında spor dalında yüzme, basketbol, futbol, voleybol, yakan top, zeka oyunları, masa tenisi ve okçuluk alanında dersler veriliyor. Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren yüzme havuzunda her gün bin öğrenci yüzme dersleri alıyor. Yüzmeyi öğrencilerin çok sevdiğini söyleyen Genç KOMEK Spor Kordinatörü Yeter Akkurt Uzun, çocukların çok kısa zamanda yüzmeyi öğrendiklerini söyledi. Uzun, "Öğrencilerimiz yüzme havuzuna seve seve geliyorlar. Burada yüzdüklari için çok mutlu oluyorlar. Yüzmek öğrenciler için büyük bir sosyal aktiviteye dönüşüyor. Yüzme bilmeyen öğrencilerimiz çok kısa zamanda yüzmeyi öğreniyorlar. Erkek ve kız öğrencilere ayrı ayrı dersler veriyoruz. Yüzme alanında en iyi eğitimi vermek için hocalarımızla çok iyi bir çalışma içerisinde olmaya gayret gösteriyoruz" sözlerini kullandı.

ZEKA OYUNLARI ÖNEMLİ

Osman Nuri Hekimoğlu Anadolu Lisesi'nde de çocuklara Genç KOMEK Yaz Okulları kapsamında ğeitimler veriliyor. Sadece erkeklere hizmet veren kurs merkezine çocuklardan yoğun ilgi var. Kuran-ı Kerim, Akıl-Zeka oyunları, okçuluk, seramik boyama, resim, ebru ve spor dallarında eğitimler veren kurs merkezinden yaklaşık olarak 300 öğrenci faydalanıyor. Genç KOMEK Spor Kordinatörlerinden Mesut Sümbüloğlu, çocukların beden eğitimi derslerini çok sevdiğini söyledi. Basketbol, voleybol ve futbol derslerini verdiklerini belirten Sümbüloğlu, "Genç KOMEK Yaz Okulları kapsamıda beden eğitimi derslerini veriyoruz. Öğrencilerimiz zaten beden eğitimi derslerini çok sevdikleri için derslere ilgileri de çok iyi bir seviyede oluyor. Kapalı Spor Salonunda verdiğimiz derslerde öğrencilerimiz basketbol ve voleybol oynuyorlar" ifadelerini kullandı. Aynı kurs merkezinde satranç dersleri veren eğitmen Huriye Şükran Dikilitaş ise, "Akıl ve zeka oyunları çocukların gelişimi açısından ciddi bir öneme sahiptir. Bu yüzden öğrencilerimize bu dallarda eğitimler veriyoruz. Çocuklarımız da bu oyunlara oludkça ilgililer" dedi.

KÜLTÜREL GEZİLER DÜZENLENİYOR

Genç KOMEK Yaz Okullarında turnuvalar da düzenleniyor. Fevzi Çakmak Ortaokulunda bulunan Kapalı Spor Salonunda düzenlenen turnuvalara çok sayıda takım katılıyor. Genç KOMEK Yaz Okulları Spor Kordinatörlerinden Hasan Uzun çoçcukların turnuvalar ile kazanmayı ve kaybetmeyi daha iyi öğrendiklerini ifade eden. Uzun sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Kapalı spor salonumuzda kız öğrencilerin voleybol turnuvasını düzenliyoruz. Turnuvaya toplam 32 takım ve 384 öğrencimiz katılım gösteriyor. Turnuvalar ile öğrencilerimiz kazanmanın ve kaybetmenin ne demek olduğunu çok iyi bir şekilde anlıyorlar". Ayrıca Genç KOMEK Yaz Okulu kapsamında faaliyet gösteren bütün kurs merkezlerindeki öğrencilere kültürel yerler de gezdiriliyor. Geziler kapsamında öğrenciler Çatalhöyük, Beyşehir, Miryokefalon savaşının kazanıldığı Bağırsak Boğazı, İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi, Mevlana Müzesi, Bilim Merkezi, Kelebekler Vadisi, Sille ve Konya'nın önemli tarihi cami ve medreselerini geziyor.

SALİH ACIBADEM merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri