Yaz okullarının favorisi futbol

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından her yıl organize edilen yaz spor okullarında bu yılda futbol branşı en fazla tercih edilen spor dalları arasında.
Dünyanın her yerinde olduğu gibi Türkiye’de de spora başlamak isteyen çocuklar ilk olarak futbolu tercih ediyor. Futbolcuların ekonomik refah düzeylerinin yüksek olması da çocukların futbolcu olma istekleri bir kat daha artıyor. Konya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün açtığı yaz okullarında da futbol branşı yoğun ilgi görüyor. Yaz tatillerini spor yaparak değerlendirmek isteyen 600’e yakın öğrenci futbol branşını tercih ederek bu dalın yoğun bir alaka görmesine neden olmuş.
Konuyla ilgili bilgi veren yaz spor okulları futbol branşı antrenörü Süleyman Güzel, “Dünya’nın ilgi gösterdiği bu spor dalı Konya’da da büyük ilgi görüyor. 600’e yakın sporcu futbol branşı için başvuruda bulunmuş durumda. Amacımız öğrencilerin yaz tatillerini en iyi şekilde geçirmelerini sağlamak.  Dışarıda boş kaldıkları zaman kendilerini bekleyen kötü alışkanlıklardan korumak. Ayrıca burada başarılı ve yetenekli gördüğümüz sporcuları Konya’da faaliyet gösteren amatör ve profesyonel kulüplere önermek. Bu kardeşlerimizin futbolu lisanslı olarak yapmasına imkan sağlamak.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri